FINS I TOT TODIBO VIATJA

El Barça va a Osca sense Messi i sense cinc titulars més

Valverde deixa a casa el capità i Piqué, Rakitic, Busquets, Suarez i Sergi Roberto, i configura una llista insòlita

El tècnic incorpora Ricki Puig, Wagué i Abel Ruiz del filial i convoca per primera vegada Todibo

aguasch46789395 barcelona s new player french defender jean clair todibo kis190201132948

aguasch46789395 barcelona s new player french defender jean clair todibo kis190201132948 / PAU BARRENA

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

En una convocatòria més pròpia d’una primera eliminatòria de Copa que d’una jornada de Lliga a set per al final del campionat, quan més vitals poden ser els punts, Ernesto Valverde prescindeix de sis dels seus titulars per a la cita del Barça a Osca d’aquest dissabte.

Dos, per obligació (Piqué i Luis Suárez), perquè estan sancionats per acumulació d’amonestacions, i un altre, per precaució (Sergi Roberto), perquè acusa una sobrecàrrega en el bessó dret. Ivan Rakitic, perquè tenia unes dècimes de febre, i Leo Messi –"a qui li va passar un tràiler per sobre", segons va descriure Valverde l’entrada de Smalling al capità en el partit de Champions– i Sergio Busquets, per excés de minuts, descansaran a casa per estar al màxim de les seves condicions dimarts per a la tornada contra el Manchester United.

Els buits que deixen aquests titulars queden coberts per Murillo i Boateng, els reforços d’hivern que gairebé no han jugat (Murillo va completar dos partits de Copa i Boateng un de Copa i un de Lliga incomplets), i amb la sonada aparició de Jean Claude Todibo, el migcampista fitxat del Tolosa, que només va jugar 45 minuts en la Supercopa de Catalunya contra el Girona a Sabadell.

Ricky Puig, una altra de les novetats

Les restants novetats procedeixen del filial. Són el defensa senegalès Moussa Wagué, el centrecampista Ricki Puig, un dels talents que suscita més expectatives, i el davanter Abel Ruiz.

Notícies relacionades

Les notables absències configuraran un onze titular insòlit del Barça a Osca. Jordi Alba, un altre dels jugadors amb més minuts, podria asseure’s a la banqueta, de manera que Semedo jugaria de lateral esquerre. Lenglet, igualment, podria descansar i serien Murillo i Umtiti la parella de centrals.

Una de les incògnites raurà a veure qui serà el migcampista. Todibo va jugar en aquest lloc en la seva efímera aparició de la Nova Creu Alta, però Valverde va explicar en la roda de premsa que veu el francès més com a defensa que en l’eix del camp. Arturo Vidal, Arthur, Aleñá i Puig són els aspirants al lloc de Busquets.