SORTEIG DE LA LLIGA DE CAMPIONS

Champions: El camí del Wanda passa per Old Trafford (i potser per Anfield)

El Barça s'enfrontarà al ressuscitat Manchester United en els quarts de final i, si en sortís victoriós, tot apunta que jugaria les semifinals amb el Liverpool

aguasch47363880 former brazilian soccer player julio cesar  ambassador for t190315173904

aguasch47363880 former brazilian soccer player julio cesar ambassador for t190315173904 / Salvatore Di Nolfi

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Els encarregats de logística del FC Barcelona poden començar a mirar vols i hotels en abundància al nord-oest d’Anglaterra. Si l’afany per la Champions demostrat fins ara pels jugadors es concreta en encert, l’equip d’Ernesto Valverde  repetirà visita anglesa. Primer, a Manchester, en un escenari sublim, Old Trafford, per combatre amb el ressuscitat United en els quarts de final. En cas de superar-los, de fer fora del quadre el conjunt que ara dirigeix el noruec Ole Gunnar Solskjær, un altre estadi no menys llegendari, Anfield, a Liverpool, esperaria presumiblement després en les semifinals. El Liverpool és clar favorit en el seu aparellament davant del Porto. La ruta cap alWanda, cap a la final de l’1 de juny, es presenta apassionant i amb accent britànic. 

La confrontació mediàtica entre Messi i Cristiano Ronaldo haurà d’esperar. Fins a la final no es podran trobar, segons va dictaminar el sorteig celebrat a Nyon. Tampoc es podran desafiar en un duel tàctic les pissarres de Valverde i Pep Guardiola fins al Wanda. Al Barça no se li ha obert una via fàcil, cap ho podia ser a hores d’ara, tot i que, com manen els cànons professionals, ara mateix no convé mirar més enllà del Manchester United. És pertinent recordar que el Barça s’ha esvaït en els quarts en les tres últimes edicions.

Canvi radical

El United no era el pitjor dels rivals. Tampoc el més accessible. És un aparellament digne d’uns quarts de final de Champions. La institució del United proporciona embalatge glamurós a la cita europea, amb una història densa en llegendes i, actualment, amb una graella de futbolistes coneguts i cars, com Pogba, Rashford Lukaku, que animen a desplaçar-se a la cadira del Camp Nou. Alhora, es presenta com un contrincant assumible per a la potència detonadora de l’equip blaugrana. ¿Què més es pot demanar? 

Els 'red devils' han canviat d’un dia per l’altre des de la marxa de José Mourinho. Si amb el portuguès era un equip sense nord i trasbalsat que acumulava derrotes i desfalc tòxic, amb Solskjaer ha despuntat com propulsat per una catapulta de mà esquerra i compromís. Els futbolistes van experimentar un ‘reset’ miraculós, que pot tant atribuir-se a l’alleujament de desprendre’s de l’ego perniciós del portuguès com a la traça d’un entrenador novell. A les oficines d’Old Trafford planegen oferir-li un contracte definitiu de tres anys. "No sé què més ha de fer per guanyar-se’l", va arribar a dir recentment Lukaku davant dels dubtes dels gestors.

Temor de Messi

Ubicat ara a la cinquena plaça en la Premier, amb els llocs de Champions a quatre passes, això és, a només dos punts després d’una formidable ratxa de victòries consecutives, el United va commocionar les estructures del PSG al fer-lo fora de vuitens amb un triomf al límit i apoteòsic. Ara se les haurà de nou amb un Barça que el va derrotar en dues finals de Champions, la del 2009 a Roma i la del 2011 a Wembley, amb participació golejadora de Messi en les dues cites. Dos finals de futbol esplendorós. És el record més fresc, i inspirador, dels seus enfrontaments. 

Notícies relacionades

No va pensar en la història Andy Cole, el mític golejador del United i ara el seu representant a Nyon, al comentar l’aparellament. Va pensar en Messi. Va voler aparentar que tot estava obert, que qualsevol pot passar, però al parlar de l’argentí, el to de veu va variar: “Tothom li té por. És el millor de la història. No diré el contrari. És enorme el que ha fet al llarg d’aquests anys i és molt difícil parar-lo”, ha declarat.

L’anada, a Old Trafford, serà el dimecres 10 d’abril i la tornada, al Camp Nou el dimarts 16 d’abril.