TORNADA AL CAMP NOU (0-0, ANADA)

El Barça està avisat a la Champions

L'equip de Valverde, escarmentat pel dolor de Roma i les caigudes de Madrid, PSG i Atlètic sap que no pot fallar una altra vegada a Europa

marcosl47321249 soccer football   champions league   fc barcelona training  190312195538

marcosl47321249 soccer football champions league fc barcelona training 190312195538 / SUSANA VERA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Estan avisats. Fa gairebé un any que porten aquell dolor a dins. TantValverde, és la seva única gran derrota des que va arribar alCamp Nou, com els jugadors, començant per Messi, el capità. Hi ha partits que queden sempre en el record, per molts títols que hagis guanyat. Abans o després. I la caiguda a Roma, desaprofitant un 4-1 aconseguit al Camp Nou, pertany a aquelles nits tràgiques que deixen ferides eternes. “Ja s’ha parlat llargament d’allò”, va dir ahir el tècnic blaugrana, escarmentat per aquell 3-0, que no paren de recordar-li.

Atlètic (2016), Juventus (2017) i Roma (2018) queden com a tristes fronteres europees a quarts

Fins que el Barça no creui la barrera dels quarts de final no podrà espolsar-se les ruïnes que van quedar al costat del Colosseu romà. Necessita, per tant, superar ara el 0-0 de l’anada a Lió per acabar amb tant turment acumulat en els tres últims anys. Atlètic (2016), Juventus (2017) fent estèril la remuntada més gran vista en la Champions amb aquell 6-1 al París SG, i Roma (2018) són episodis dramàtics per a un equip que veu com a la corona conquistada a Berlín-2015 ja se li acumula molta pols al museu.

 

Recuperar l’eficàcia

Massa temps sense acostar-se a l’Orelluda per a un Barça que veu escapar-se els grans anys de Messi, en complirà 32 al juny, mentre el madridisme en col·lecciona quatre de les cinc últimes. Necessita, per exemple, recuperar l’eficàcia que no va tenir fa tres setmanes a França quan va fer 25 xuts i no va marcar ni un gol.

“És clar que tenim pressió per seguir a Europa, com tots. Si han caigut equips tan grans com el Madrid i el PSG ho hem de tenir en compte. Hem d’estar atents" (Valverde)  

“I tant que tenim pressió per seguir a Europa, com tots”, va dirValverde. Potser una mica més de pressió que tots perquè les recents eliminacions de Madrid, devorat per la joventut de l’insolent Ajax, i el París SG, derrotat per un United de circumstàncies, exerceixen d’estímul, avís i despertador.

El desastre de l’Atlètic

I per si li faltava algun avís més va arribar la desastrosa eliminació de l’Atlètic a Torí després d’encaixar un 3-0 de la Juve que el deixava sense opció de poder jugar la final de la Champions el pròxim 1 de juny a casa seva, el Wanda Metropolitano. “Si han caigut equips tan grans com Madrid i el PSG ho hem de tenir en compte”, va admetre el tècnic del Barça, que extremava encara més l’”atenció” davant de l’Olympique de Lió, que “intentarà explotar les seves armes, sobretot des del punt de vista ofensiu”. Quan va parlar Valverde encara no havia arribat la terrible caiguda del que se suposava havia de ser el rocós equip de Simeone.

"Si generem les mateixes ocasions de gol que en l’anada passarem segur" (Valverde)

El Barça està obligat a guanyar, però ha de tenir molta més punteria que a França. “Si generem les mateixes ocasions de gol que en l’anada passarem segur”, va afirmar convençut que el Barça no caurà en els mateixos errors. El Lió, en canvi, se sent fort amb aquest 0-0, avalat, justament, per tot el contrari que avisa els blaugrana.

“Les sorpreses de la setmana passada ens donen idees. Venim a fer una gesta”, va advertir NabilFekir, l’estrella de l’Olympique. “Veure el Barça en partits anteriors ens dona pistes”, va afegir en to enigmàtic com si ja haguessin descobert les debilitats del rival.

“Les sorpreses de la setmana passada ens donen idees. Venim a fer una gesta, veure el Barça en partits anteriors ens dona pistes" (Nabil Fekir, jugador de l’Olympique de Lió)

“Moltes coses depenen de Messi. Desenvoluparem un pla de joc per reduir la seva influència. El president va construir aquest club perquè poguéssim ser aquí", va explicar el tècnic Bruno Genesio, que va demanar "inspirar-se en el partit amb el Manchester City" que va guanyar.

“¿Què li demano al Camp Nou? Que faci un gol... Sabem que el públic estarà amb nosaltres, però hem d’enganxar la gent” (Valverde) 

 

Per evitar un perillós excés de confiança, Valverde va recordar que "tots els resultats del Lió fora de casa en la Champions el classifiquen". Va triomfar a l’Etihad (1-2), va empatar a casa del Hoffenheim (3-3) i del Xakhtar Donetsk (1-1). Amb qualsevol d’aquests marcadors seria terriblement feliç al Camp Nou, afegint una osca més de dolor al Barça. “Només ens fixem en el joc, ens centrem absolutament en el joc”, va precisar el tècnic, que espantava així qualsevol experiència trista emocional que afecti avui els seus jugadors.

Notícies relacionades

 Per això, va ser tan eloqüent quan li van preguntar si tenia algun missatge per a l’afició culer. “¿Què li demano al Camp Nou? Que faci un gol... Sabem que el públic estarà amb nosaltres, però hem d’enganxar la gent”. Roma, Madrid, París SG, Atlètic... El Barça no podrà dir que no està avisat. Més que avisat.