EL NOU DAVANTER

Boateng: "Sé que el meu rol no és ser titular»

El nou fitxatge del Barça considera "un gran honor" vestir de blaugrana i assegura que lluitarà per seguir més de sis mesos

zentauroepp46656659 boateng190122125505

zentauroepp46656659 boateng190122125505

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Als 31 anys i enmig d’una agitada i intensa carrera que ha discorregut per cinc campionats diferents, a Kevin-Prince Boateng li importen poc els protocols. O s’ajusta només als mínimament exigibles. Ja sap de què va el negoci i coneix perfectament quines són les condicions i els requisits que se li demanaran al Barça. Les ha acceptat totes.

"Sé que el meu rol no és el de ser titular, perquè hi ha jugadors increïbles. Soc aquí per la meva experiència i perquè puc ajudar quan pugui", ha admès Boateng després de firmar un contracte temporal de sis mesos que al Barça li costarà un milió d’euros de lloguer al Sassuolo. El milió que va rebre de Munir. Després d’haver col·locat un peu al Camp Nou, no desaprofitarà l’oportunitat de quedar-se per més temps. Intentarà convèncer Ernesto Valverde des d’aquesta mateixa tarda, en el primer entrenament, per quedar-se més temps. Si el Barça executa la clàusula de compra haurà d’afegir 8 milions més.

Un jugador important

Boateng sap que no serà titular, però no entrarà al vestidor de Sant Joan Despí amb cap complex, sinó que reivindicarà la seva categoria després d’una dècada en l’elit, havent sigut internacional per dos països (amb Alemanya en les categories inferiors i amb Ghana en l’absoluta), amb dos Mundials disputats i cinc títols en el seu currículum.

"Un jugador com jo és molt important i és un plus per a l’equip, perquè puc jugar en posicions diferents, tot i que ara em sento molt bé jugant com a nou", ha explicat, abans de considerar "un gran honor" haver fitxat pel Barça. Quan ja no esperava tornar a ascendir a la cúspide. "Soc realista, però també somio", ha dit, desitjós que en aquest nou episodi futbolístic el seu fill pugui mirar-lo "com un ídol, com un exemple" si és que no ho fa encara.

Autoretrat sobre la gespa del Camp Nou. / ELISENDA PONS

De Cristiano a Messi

Notícies relacionades

Les afirmacions convencionals de Boateng en l’acte formal de la presentació han sigut escasses, i en la seva presentació com a nou jugador del Barça ha expressat la seva espontaneïtat, tot i que ha deixat un detall irònic sobre el discurs políticament correcte que s’imposa. Al club o en qualsevol organització.

A Boateng li han preguntat per un antic vídeo en què elogiava el joc del Madrid i considerava Cristiano Ronaldo el millor jugador del món. "Soc jugador del Barcelona i el millor jugador d’aquest món i de tots els mons és Messi", ha afirmat, rectificant, com si fos això el que tocava dir.

Temes:

Futbol