4 PARTITS EN 10 DIES

La recepta de Valverde

El tècnic recorda al Barça la derrota de Butarque i es planteja donar descans a Messi en un gener dens

marcosl46618559 graf1385  sant joan desp   barcelona   19 01 2019   el entre190119193459

marcosl46618559 graf1385 sant joan desp barcelona 19 01 2019 el entre190119193459 / Toni Albir

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Ernesto Valverde va escamnat. No se’n fia. Està inquiet perquè arriba el Leganés,el primer equip que el va derrotar a la Lliga (“ens va marcar dos gols en un minut”, va recordar),just quan, com ell mateix va reconèixer, “el calendari s’endureix amb l’inici de la segona volta de la Lliga.

Coincidint, alhora, amb l’encreuament de quarts de final amb el Sevilla a la Copa del Rei. En 10 dies, quatre partits: Leganés-Sevilla-Girona-Sevilla. “Ara és quan es comencen a descomptar els partits”, va argumentar el tècnic, disposat fins i tot al fet que Messi entri en la política de rotacions.

Valverde demana el seu equip que extremi la prudència i no de res per guanyat

El líder apareix aquesta nit al Camp Nou amb la lliçó apresa del minut caòtic a Butarque, sabent queel Madrid, després de guanyar el Sevilla, està a set punts, però amb un partit més. I coneixent també que l’Atlètic deSimeoneno va doblegar el genoll a Osca, sacsejat com estava encara per la tràgica caiguda a la Copa davant del Gironad’Eusebio.

“És un partit fonamental”, va apuntarValverdeal referir-se a la cita amb el Leganés de Pellegrino. “Juga amb una defensa de cinc, és un equip molt treballat, li fan pocs gols. I centren molt perquè tenen bons rematadors”, va afegir el tècnic blaugrana. 

 

Final a cada partit

Alleujat perquè la jutge de Competició li va donar la raó al Barça en la denúncia presentada pel Llevant “fora de termini”sobre l’alineació indeguda deChumi a la Copa, Valverde vol transmetre als seus jugadors que “tinguin la sensació que se l’estan jugant en cada partit”.

Valverde observa Suárez, Messi, Arthur i Murillo. / javi ferrándiz

“No convé pensar que tens una cosa guanyada per endavant perquè si no després t’emportes sorpreses” (Valverde)

Per això va extremar encara més la seva tradicional prudència. “No convé pensar que tens una cosa guanyada per endavant, perquè si no després t’emportes sorpreses”, va recalcarValverde, que té ben interioritzat aquell desastrós minut en quèel Barça va perdre el cap abatut pels dos gols (El Zhar i Óscar Rodríguez),El Zhar i Óscar Rodríguezque van deixar en evidència la seva defensa i van restar tot el valor al xut inicial de Coutinho.

El tècnic es resigna a buscar solucions a la seva plantilla si no acaba arribant cap altre nou

 

A Valverde li toca ara, per tant, gestionar el repartiment d’esforços en una complexa pujada de gener on es mesurarà la fortalesa del seu equip. Això inclou, per descomptat,donar minuts de descans a Messi. “És clar que m’ho plantejo. És una possibilitat que tinc, però no ho diré”, va assegurar el tècnic mantenint l’hermetisme sobre els seus plans per a l’onze inicial. A Messi, en realitat, ja l’està dosificant. No se’l va emportar, per exemple, al duel d’anada a València contra el Llevant.  

Munir, “raó de club”

L’estrella es va quedar a casa, igual comRakitic, Piqué, Jordi Alba i Luis Suárez. Al davanter uruguaià també li va donar una hora de descans en la tornada del Camp Nou. “Ja ho he fet en altres ocasions. Ell sempre vol jugar, però, de vegades, les coses com són”, va dir en to pragmàtic, mirant una mica més enllà del duel d’aquesta nit. Tenint en compte, a més, que el Barça no té un davanter centre suplent.

Lenglet i Vermaelen davant de Luis Suárez. / JAVI FERRÁNDIZ

“¿El nou? No és tan senzill com sembla” (Valverde) 

Notícies relacionades

Hi havia Munir, que ja ha disfrutat dels seus minuts amb el Sevilla, però “per una raó de club” se li va obrir la porta de sortida sense tenir una alternativa. El Barça continua buscant aquest davanter en els últims dies del mercat hivernal. El Barça continua buscant aquest davanter en els últims dies del mercat hivernal.“¿El nou? No em genera frustració, sé que el club està treballant en possibilitats, ja veurem...”, va dir Valverde, comprensiu amb la direcció esportiva, entossudida a trobar algú que “sàpiga de què va això”. El mercat no dona gaires opcions.

“No és tan senzill com sembla. Si no s’hi pot fer alguna cosa, continuarem amb l’equip que tenim”, va explicar Valverde, resignat a trobar en la seva pròpia plantilla les alternatives (Messi o Dembélé) per no abusar deLuis Suárez