"LA COPA ENS DONA MOLT"

Valverde revela que el Barça ja no compta amb Munir i busca un altre nou

"Munir ha pres una decisió; el club, també", diu l'entrenador, que espera la marxa del davanter en aquest mercat hivernal

El Txingurri espera donar descans a algun dels seus titulars davant d'un mes de gener molt dur, tot i que no renuncia a res

rozas46483281 ernesto valverde foto  emilio p rez de rozas190109172901

rozas46483281 ernesto valverde foto emilio p rez de rozas190109172901

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

És evident que Ernesto Valverde es prepara, i molt a fons, les conferències de premsa. Després de les paraules de Jordi Mestre aquest migdia, assegurant la bona sintonia entre les dues parts, sabia que el tema de la seva continuïtat tornaria a aparèixer a la sala de premsa. Així com la possibilitat que Munir deixi el Barça ja mateix. O que hi hagi rotacions en el partit de demà, a València, davant del Llevant, de la Copa del Rei. Amb Munir ja oficialment fora dels seus plans. "Ell ha pres una decisió; el club, també", ha dit el tècnic sobre el davanter.

Es busca, per tant, un altre nou. Ja sigui a la plantilla ("Dembélé podria ser una opció, fins i tot Arturo Vidal", ha reconegut Valverde), en el filial ("Abel està lesionat, queda Mújica", ha precisat el tècnic) i fins i tot, per descomptat, en el mercat hivernal, que es tanca el pròxim 31 de gener. "És una cosa que hem de valorar, en funció del que vegem", ha afegit l’entrenador. 

I per a tot això va tenir respostes fermes, segures i esperades. Però el missatge d’avui era clar i sense embuts: "Volem guanyar la Copa del Rei, perquè és una competició que et dona molt, que il·lusiona molt i que sempre li ve de gust a l’afició blaugrana. La Copa ens dona molt i, tot i que farem alguns canvis, no renunciarem a res. Si volem seguir endavant, ¡i volem!, demà hem de guanyar", va assenyalar el Txingurri.

Sense notícies de renovació

Respecte a la seva continuïtat, Valverde va insistir que és un tema recurrent quan hi ha tants dies sense futbol, quan ensopega diverses vegades seguides i quan no hi ha assumptes de què parlar. "Però tot segueix igual i, quan tinguem notícies, se us comunicarà. A mi el que m’interessa és tenir un punt de tranquil·litat, el que et donen les victòries per poder tapar els sots que tinguem i enfilar, amb garanties d’èxit, la part final de la temporada, ja que voldria recordar que encara no hem arribat ni a l’equador de la campanya".

És evident que el relleu de Fran Sánchez per Lluís Cortés a l’equip femení demostra que el club pensa en els títols i victòries que, per projecte, per inversió i categoria de la plantilla, ha de tenir el Barça i, per tant, és lògic que la teoria exposada, el Nadal, per Valverde en el sentit que tot pot passar ja que cal arrodonir la bona feina feta amb títols, és important a l’hora d’asseure’s a confirmar el tercer any (ja firmat, però pendent de les dues parts) al capdavant de la plantilla professional del Barça.

Sortida a l’hivern

Respecte a Munir i, fins i tot, Denis Suárez, Valverde ho té molt clar. Si algun d’ells no vol seguir en el Barça, el club els obrirà les portes. "Munir ja ha pres una decisió, se n’anirà i el club ha pres la seva: seria preferible que se’n vagi ¡ja!, en aquest mercat d’hivern", va assenyalar Valverde, que va assegurar que no tornaria a jugar amb el Barça. "Jo no parlo de mitjancers, no parlo de les decisions que prenem, només dic que Munir ha pres la seva decisió, ja que ell té llibertat per a això i nosaltres, la nostra".

¿Messi descansarà? ¿I Suárez?

Notícies relacionades

Respecte a la possibilitat que jugadors com Messi o Suárez ni tan sols viatgin a València, Valverde va dir que era més que possible. Com també va donar a entendre que, després de viure una mica despistat els primers dies "ja que li va costar agafar el nostre estil de joc", Murillo està ja preparat per poder ser titular. En aquest sentit, el Txingurri va elogiar la situació dels seus jugadors i va dir que tots havien tornat de les seves vacances molt animats i en molt bona forma física. "El que fa falta és que juguem tots els partits que podem jugar al gener, ja que això significaria que anem passant eliminatòries de Copa i això és molt bo per a tothom".

I finalment, encara que va començar per aquest tema, va assegurar que, per guanyar demà a València, el Barça haurà de jugar al màxim, ja que tot i que van guanyar fàcilment en la Lliga no fa gaire, "la veritat és que en aquest estadi o jugues bé, o t’entregues al màxim, o no guanyes. I nosaltres volem guanyar, per descomptat". El tècnic culer va admetre que eren clars favorits, però això no vol dir que guanyin còmodament. "Ells tenen gran facilitat per marcar, també per encaixar, i nosaltres estem en un bon moment, així que serà una eliminatòria incerta".