ESTRANYA DEMANDA

Messi no es presenta a un judici en què li demanen un percentatge dels seus guanys

Segons el demandant, el pare del futbolista li va prometre entre l'1 i el 3% de la fitxa del jugador si arribava a professional el 2004

aguasch45384179 graf1956  valencia  07 10 2018   el delantero argentino del 181010134503

aguasch45384179 graf1956 valencia 07 10 2018 el delantero argentino del 181010134503 / Kai Forsterling

2
Es llegeix en minuts

Leo Messi no ha comparegut aquest dimarts a les 10 del matí al judici per al qual havia sigut citat a Girona per un presumpte incompliment del contracte que va permetre que el seu pare regularitzés fa anys la seva residència a Espanya. Pel que sembla, el progenitor de l’estrella blaugrana va prometre a un promotor gironí un petit percentatge dels guanys del fill a canvi d’una feina quan el futbolista només era una promesa del Barça.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Messi estava citat a aquella hora, però no s’ha presentat i, a més, en aquell moment ha començat una vaga convocada pels lletrats d’administració de justícia. Davant d’aquesta última circumstància, el judici s’ha suspès i es reprendrà amb la participació de l’altre testimoni convocat i de Messi si es persona a temps.

La causa del judici

La querella contra el futbolista és per un presumpte contracte al seu pare expedit per una empresa constructora que li va permetre regularitzar la seva estada a Espanya en els inicis de la carrera del jugador i que, segons el demandant, contemplava una recompensa si l’argentí s’incorporava a la plantilla professional del Barcelona.

El judici tenia programada una primera cita el passat 22 de maig, però es va ajornar a aquest dimarts també per incompareixença de Messi. El futbolista estava citat al Jutjat de Primera Instància de Girona en un judici civil per un embolic amb un contracte que la família de l’estrella argentina nega haver firmat; tot i que, en canvi, el demandant dona validesa.

El risc

Notícies relacionades

Tot va passar quan Jorge Messi, pare del jugador, va quedar en situació irregular a Espanya després de finalitzar el contracte que el lligava amb el Barça, rescindit el 2004 pel llavors president del club Joan Laporta. Si no arreglava la situació corria el risc d’haver de tornar a l’Argentina amb el seu fill.

Jorge Messi va aconseguir llavors una feina durant sis mesos com a captador d’inversions per a una empresa constructora ubicada a Girona. A canvi, per tornar el favor a l’empresari que el va contractar, Jorge Messi, sempre segons la versió dels demandants, va prometre pagar entre l’1 i el 3% de la fitxa del futbolista si arribava al primer equip del Barça. La família Messi nega l’existència d’aquest acord. Està previst que, una vegada es reprengui el judici, el pare del jugador declari des de Buenos Aires per videoconferència.

El jugador s’arrisca a una multa i que se sentenciï en contra seu

Aquesta tarda s’ha <strong>reprès el judici </strong>després de la vaga de funcionaris. Si Messi no hi va s’arrisca no només a una multa, ja que<span style="font-size: 1.6rem;"> la legislació precisa que "si la part citada per a l’interrogatori no comparegués al judici, el tribunal podrà considerar reconeguts els fets", en aquest cas l’impagament d’una recompensa a l’empresa constructora que va contractar el pare de Messi si el davanter arribava a la plantilla professional del Barcelona.</span>

Temes:

Messi