PLANTILLA PER COMPLET

La setmana decisiva del Barça

Valverde vol tenir l'equip decidit abans de la Supercopa que es juga diumenge a Tànger

fcb

fcb

4
Es llegeix en minuts
Joan Barretina / Barcelona

Comença una setmana decisiva per alBarça. La tornada al treball dels sis últims futbolistes que quedaven de vacances dona el tret de sortida a set dies de moltes coses en joc: per a alguns, la continuïtat i, per a tot el grup, la consecució del primer títol de la temporada. La intenció del club és que la disputa de la Supercopa d’Espanya, el diumenge 12 d’agost, a Tànger, se celebri amb l’'operació sortida' ja decidida. 

De moment, a les ordresd’Ernesto Valverde ja hi ha tots els futbolistes disponibles. S’han incorporat a la primera sessió d’aquest dilluns els mundialistes que faltaven: Samuel UmtitiLuis SuárezPhilippe CoutinhoThomas Vermaelen i Yerry Mina. S’han afegit, així, als internacionals espanyols, que ja fa una setmana que s’entrenen, iOusmane Dembélé, que es va incorporar dissabte.

A la porta de sortida

El futur d’uns quants és incert. El cas més paradigmàtic és el de Yerry Mina: el central ha tornat aquest dilluns però el 'Txingurri' no compta amb ell. L’Everton apareix com un dels clubs més interessats pel defensa colombià, a canvi de 32 milions d’euros. En les últimes hores, l’Olympique de Lió també s’ha afegit a la licitació pel colombià i prova de convèncer-lo amb la possibilitat de disputar la Lliga de Campions.

Yerry Mina ha tornat als entrenaments i s’exercita amb els seus companys. / FC Barcelona

Un altre dels que és més fora que dins és Jasper Cillessen. Valverde sí que està satisfet amb la seva tasca però l’holandès vol minuts. El porter es va encarregar de deixar latent la seva intenció d’abandonar can Barça quan, després de l’últim partit de la gira pels Estats Units, contra el Milan, va respondre a les preguntes sobre la seva continuïtat amb un escarit "no ho sé". El que sí que va verbalitzar van ser les seves ganes de disputar més minuts. "Tinc ganes de jugar molts partits i ja està", va afirmar Cillessen davant de la premsa al Lewi’s Stadium de Santa Clara (Califòrnia).

Canvis de cromos al centre del camp

La zona més incerta és, sens dubte, el centre del camp. Amb l’arribada d’Arturo Vidal, encara queda més clar que el club ha de desprendre’s de futbolistes de la medul·lar. I per si no fos poc, encara en pot arribar un altre: Valverde va demanar un migcampista que encaixi amb l’"estil" Barça i capaç de generar joc interior. El xilè no encaixa en aquest perfil i el club no es tanca a realitzar una altra incorporació. El nom de Paul Pogba guanya punts i el seu representant, Mino Raiola, un vell conegut a les oficines de can Barça, està duent a terme els primers moviments per intentar que el campió del món pugui acabar a Barcelona.

Arturo Vidal posa en la seva arribada a Barcelona / FC Barcelona

A més, a la gira pels Estats Units ha brillat un nom propi: Riqui Puig. El jove de 18 anys ha sigut el jugador del planter que ha disputat més minuts i l’únic que ha participat en els rondos amb els jugadors del primer equip. La seva actuació contra el Milan li va valer els elogis de Genaro Gattuso: "És un espectacle. Em meravella veure nois amb cara de nen tractant així la pilota. És semblant a la poesia", va afirmar el tècnic milanista. No obstant, Valverde ha provat de rebaixar l’eufòria, deixant clar que el seu lloc "està en el B".

El que té més números de sortir és André Gomes. Una lesió muscular el va obligar a abandonar la gira però només estarà un mes de baixa i no serà un impediment per al seu traspàs. Té bon cartell a la Premier League i, en les últimes hores, el València s’ha interessat a tornar a comptar amb el portuguès a les seves files. Un altre dels que semblava no tenir lloc era Rafinha, però les seves bones actuacions en els partits de pretemporada li han donat crèdit i pot quedar-se a la plantilla.

Aglomeració a la davantera

Notícies relacionades

També hi ha afers pendents a la davantera. L’arribada de Malcom i la continuïtat de Dembélé han esgotat les opcions de Paco Alcácer. El de Torrent pot marxar al Watford anglès i ho faria en qualitat de cedit durant dos anys, amb opció de compra obligatòria al terme. També s’han interessat per ell els dos equips sevillans i, entre aquests, el que s’ha posat al capdavant és el Reial Betis. La idea principal del club era vendre Alcácer, però les ofertes rebudes no han convençut el Barça ni el jugador i, per això, l’opció de Watford és la que té més opcions.

Paco Alcácer, a l’avió de tornada a Barcelona / FC Barcelona

L’altre davanter que pot sortir és Munir. La seva bona actuació a la gira li han servit per guanyar-se el beneplàcit de Valverde. No obstant, el Sevilla ha fet una oferta pel jugador i la intenció de la directiva és que Munir acabi al Sánchez-Pizjuán. El davanter acaba contracte el 30 de juny del 2019, per tant, si fa cas a Valverde i es queda, malgrat comptar, ‘a priori’, amb pocs minuts, haurà de renovar el contracte.