EL TANCAMENT DE LA GIRA

El Barça sucumbeix en l'últim sospir contra el Milan (0-1)

L'onze italià anota en el temps afegit i condemna els blaugranes a una altra derrota en el partit de comiat

jdomenech44547756 rafinha of barcelona fights for the ball with manuel locatel180805043231

jdomenech44547756 rafinha of barcelona fights for the ball with manuel locatel180805043231 / FREDERIC J BROWN

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Sense cap victòria torna el Barça de la gira pels Estats Units malgrat haver-la merescut pràcticament en els tres partits que ha disputat. El cas més cridaner ha sigut l’últim: la bona actuació quallada contra el Milan ha derivat en una derrota injusta en el temps afegit. Un xut ajustat d’André Silva en el minut 93 ha condemnat els blaugrana, sense ni tenir temps d’intentar la rèplica.

Els resultats (empat contra el Tottenham, amb triomf en els penals, i ensopegades contra el Roma i el Milan) neguen els mèrits aconseguits pel Barça sobre la gespa quant al joc desplegat, superior als seus rivals excepte en la determinació rematadora, en la punteria. Va manar sempre, però va cedir el govern a mesura que sumava minuts. Li va passar el mateix contra el Milan. Amb molts menys canvis en l’onze titular durant el partit (només quatre), a l’equip li va faltar resistència física.

Miranda passa el càsting

Un defecte gens preocupant, amb prou feines estrenat el mes d’agost. Solucionable amb el temps. L’equip, en canvi, té entusiasme, és àgil, ha guanyat en velocitat i té més recursos ofensius; per exemple, en el xut des de fora de l’àrea. No només xutarà Coutinho des de fora de l’àrea. Arthur xuta sense demanar permís. 

Malcom aprofundeix en atac. / KYLE TERADA (usa today)

Valverde va repetir la fórmula dels anteriors partits d’ajuntar els futbolistes del primer equip. La vacant que li queda, la del lateral esquerre, amb l’improvisat càsting entre Miranda i Cucurella, somriu al primer. La marxa de Digne com a recanvi de Jordi Alba serà sufragada amb un dels dos, va anunciar l’entrenador. Miranda, el més jove, sembla el més atrevit. Va pujar la banda i es va expressar a una velocitat pròpia del que sap que se l’està jugant. Semedo, a l’altre costat, se’n va a l’atac com un avió.

Alcácer passa gana

Se la jugava Miranda i se la jugaven altres jugadors. Paco Alcácer va aparèixer per primera vegada, després d’haver fet un treball compensatori al gimnàs durant la gira, i la seva presència va passar desapercebuda. Es va saber d’ell perquè va desplaçar Munir a l’extrem dret i Malcom va canviar a l’esquerra. El davanter valencià, si tenia ganes de pilota, va passar gana. No va tenir una bona bola per emportar-se a la boca.

Sí que les van tenir Munir i Malcom malgrat ser extrems. Se les van buscar tots dos. Munir va rematar als 33 segons i abans del descans Malcom va xutar al pal en dues de les ocasions que va crear el Barça. Media va fabricar el Milan de Gattuso en el primer temps, que va romandre molt ocupat en frenar al quadro barcelonista. Susoes va mostrar incisiu com a extrem contra Miranda i va centrar l’àrea sense que ningú intuís aquest servei.

Notícies relacionades

Cap dels seus companys va espantar Cillessen. L’holandès va conservar la titularitat malgrat que Ter Stegen li volia arrabassar l’últim partit de la gira per agafar forma de cara a la Supercopa amb el Sevilla, però aquest només va jugar en la segona meitat. Se li va presentar més feina. La va despatxar fins a l’últim sospir. 

  

L’alineació del Barça

Primera meitat: Cillessen; Semedo, Marlon, Lenglet, Miranda; Arthur, Sergi Roberto, Rafinha; Munir, Alcácer, Malcom.

Temes:

Futbol