RENOVAT FINS AL 2023

Bartomeu: "Umtiti té una clàusula de 500 milions, així ningú no vindrà a buscar-lo"

"Estic molt emocionat, no em veia jugant en cap altre equip. No podia anar-me'n d'aquí, és casa meva", afirma el defensa francès

20180604-atlas-umtiti-no-poda-irme-esta-es-mi-casa / periodico

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Estava "més nerviós", com ell mateix va confessar, que el dia en què va ser presentat, ara fa dos anys. Llavors, Samuel Umtiti, el defensa del Barcelona, "no entenia" la dimensió del club on arribava. Ara, en canvi, sí. "Soc molt feliç, estic com a casa. No me’n podia anar d’aquí", ha declarat el jugador francès, que ha estat ascendit en l’escalafó salarial després del seu extraordinari rendiment en les dues primeres temporades al Camp Nou. Tan bo ha sigut que fins i tot el president, Josep Maria Bartomeu , l’ha festejat com si fos un nou fitxatge. "Umtiti té una clàusula de 500 milions. A ningú se li acudirà venir aquí a buscar-lo", ha dit orgullós el dirigent blaugrana.

Messi té una clàusula de 700 milions, i Piqué, Sergi Roberto i Umtiti, de 500

A Umtiti se li ha elevat la clàusula d’una manera espectacular. Passa dels 60 milions d’euros que tenia quan va firmar els 500 actuals, element dissuasiu per a qualsevol club que s’apropi fins a ell, acabat de renovar fins al 2023. El sou, per tant, també ha millorat, i ha encaixat ja en el segon esglaó salarial de la plantilla, tal com pretenia l’exdefensa del Lió. "Sense Samu, aquest equip no seria el mateix. I ell ho sap. El necessitem", ha dit Bartomeu.

Al nivell dels pilars

D’aquesta manera, el Barcelona s’ha assegurat la continuïtat dels seus pilars bàsics. Messi, amb 700 milions de cláusula, és la joia de la coronaMessi, mentre que Piqué Sergi Roberto, tots dos amb 500 milions, estaven sols per darrere ja que fins i tot Coutinho, el fitxatge de l’últim fitxatge hivernal, té pactat un preu de sortida de 400 milions. Ara Umtiti, amb aquests 500 milions, es col·loca al nivell de les grans estrelles de la plantilla de Valverde.

"¿Les xifres? No parlaré d’això, només vull jugar i guanyar títols" (Umtiti)

Notícies relacionades

Aprofitant un permís de dos dies que li havia concedit Didier Deschamps, el seleccionador francès, es va passar per Barcelona per firmar el seu nou contracte. Va fer així un parèntesis en la preparació del seu primer Mundial. "Estic una mica nerviós", va començar dient Umtiti. "No em veia jugant en cap altre equip. Soc feliç aquí, m’he adaptat molt bé a l’equip i a la ciutat. ¿Les xifres? No parlaré d’això, només vull jugar i guanyar títols com ha fet Andrés Iniesta, és un exemple per a mi", ha reconegut després el central, que ha format una excel·lent parella defensiva amb Piqué.

"Si Griezmann vol venir aquí, serà fantàstic"

Després, Umtiti ha recordat que el Barça formarà "un equip espectacular", entestat com està a "guanyar la Champions", l’objectiu que se li ha resistit en els tres últims anys. El defensa no ha volgut donar pistes sobre el futur de Griezmann. "Parlo molt amb Antoine. I de tot. De la PlayStation, de menjar... Però d’aquest tema, no... Si ell vol venir aquí, serà fantàstic", ha admès el central, recordant "no soc aquí per parlar d’Antoine ni d’Ousmane –en al·lusió a Dembélé– "perquè ells són grandets per dir el que pensen. Però tots dos s’entenen molt bé a la selecció francesa"