LA HISTÒRIA DEL CLUB

Així és el Vissel Kobe, el futur equip d'Iniesta

Va ser fundat el 1986, va estar a punt de desaparèixer el 2003, i Kobe, la ciutat que l'allotja, coneguda per la seva famosa carn, va patir un terrible terratrèmol el 1995

jugadores-vissel

jugadores-vissel

3
Es llegeix en minuts
Sergi Lópe-Egea / Barcelona

La vida d’Andrés Iniesta tindrà un canvi significatiu la pròxima temporada. Passarà de ser aplaudit per més de 90.000 espectadors (tot i que també és cert que la xifra d’assistència ha baixat ostensiblement al Camp Nou) a rebre el caliu de tan sols 30.100 aficionats si amb la seva presència l’estadi del Parc Misaki, a la ciutat japonesa de Kobe, s’omple per admirar les seves genialitats. ElVissel Kobe, que encara no ha oficialitzat la contractació de l’estrella blaugrana, és la destinació del veterà centrecampista manxec.

Què trobarà Iniesta quan viatgi a Kobe? Comencem per la ciutat. Kobe té una població semblant a Barcelona, per la qual cosa en això no notarà gaire canvi. Segons les estadístiques oficials, Kobe o 'la porta dels déus’ té 1,5 milions d’habitants. Podrà degustar una de les millors carns del món, coneguda com la 'Kobe beef', ideal per combinar amb els vins del seu celler de Fuentealbilla, la venda d’ampolles del qual forma part de la negociació. 

Aspecte de la ciutat de Kobe / /(Ajuntament de Kobe)

El port de Kobe és, a més, un dels més importants del Japó, encara que els estralls del terratrèmol del 17 de gener del 1995 encara continuen passant factura, perquè van minvar el creixement de la ciutat. Hi van morir més de 5.000 persones i 30.000 van perdre la seva casa.

Iniesta es podrà sentir a gust amb els seus nous colors, ja que el vermell profund del primer equipament del Vissel Kobe s’assembla al grana i el blau és el segon uniforme del conjunt japonès. Ah! Val més que no utilitzi la tercera equipació, ja que segurament no li agradarà. Veure Iniesta de blanc no li resultarà gratificant ni a ell ni als seguidors blaugrana.

Aficionats del Vissel, a les grades del Parc Misaki / vissel kobe (twitter)

També, amb la seva presència, hauria de millorar molt el rendiment del Vissel, ja que ara està lluny del lideratge de la J1 League, que és com es denomina el principal campionat nipó. L’equip ocupa, amb 13 jornades disputades, la desena plaça de la taula, a 18 punts del Sanfrecce d’Hiroshima, que és el líder. El club també hauria de millorar les xifres de la seva influència a les xarxes socials, lluny dels milions que arrossega el Barça. El compte oficial del Vissel Kobe té 56.000 seguidors, tot i que ja ha crescut des que s’ha sabut que aquest equip serà la destinació futbolística d’Iniesta.

Els patrocinadors

Canviarà a més de patrocinador quant a material esportiu; de Nike a Asics, tot i que mantindrà el suport de Rakuten, l’empresa que ha accelerat la contractaciód’Iniesta, i que va comprar el Vissel l’any 2003, quan va entrar en fallida i va estar a punt de desaparèixer. Anteriorment, havia estat propietat de Kawasaki, que continua sent també una de les firmes col·laboradores del club. Sota la capa del conegut fabricant de motocicletes, el Vissel va néixer el 1986, encara que a la ciutat d’Okayama, a 165 quilòmetres de Kobe.

Notícies relacionades

Fins al 1994 no es va produir el canvi de seu, malgrat que els anys següents no van ser excessivament bons per a l’equip, que mai no ha guanyat la Lliga japonesa i que fins a l’arribada de Rakuten va estar principalment a la Segona Divisió o JFL. Tradicionalment, el club sempre ha apostat per futbolistes brasilers, encara que un dels seus fitxatges internacionals més sonors va ser el de Michael Laudrup, quan el davanter danès va abandonar la disciplina del Madrid, en acabar la temporada 1996-1997. Per molt poc no va coincidir amb Benito Floro, que va dirigir el Vissel el 1998.

L’oxigen d’Iniesta

Altres curiositats, lluny del palmarès de l’equip, tenen a veure amb l’estadi del Parc Misaki, que està enclavat a cinc quilòmetres del centre de la ciutat i amb una parada de metro a tan sols cinc minuts a peu de les grades. El clima també és bastant semblant al de Barcelona. A l’estiu la temperatura màxima sobrepassa per poc els 30 graus i a l’hivern difícilment baixa dels 10. Si vol anar a Tòquio haurà d’agafar l’avió, ja que la capital japonesa està a 520 quilòmetres de Kobe. Més a prop, en canvi, hi ha Osaka, a només 32 quilòmetres, que comparteix àrea metropolitana amb Kobe i que reuneix ni més ni menys que 19 milions de persones que podran respirar el mateix oxigen que Iniesta en uns mesos.