El partit de l'any per a Cillessen

El porter holandès defensarà una altra vegada el marc blaugrana en la final que ja va ajudar a guanyar la temporada passada

jdomenech43010981 graf8460  sant joan desp   barcelona   20 04 2018   el guard180420200547

jdomenech43010981 graf8460 sant joan desp barcelona 20 04 2018 el guard180420200547 / Alejandro Garcia

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi ha ningú més il·lusionat, més expectant i més inquiet per saltar a la gespa del Wanda que Jasper Cillessen. Per al porter suplent del Barça, és el partit de l’any, aquell per al qual s’ha preparat des de fa mesos, aquell que espera des del 8 de febrer, quan es va consumar la classificació.

El partit de l’any perquè és el títol que més sentirà com a seu. És la competició que ha defensat del primer dia a l’últim. Hi haurà la Supercopa d’Espanya amb el Sevilla a l’agost, guanyi o no el doblet el Barça, encara que està per veure si segueix al club o prefereix ser titular en un altre, com ho era a l’Ajax abans de fitxar el 2016 per substituir Claudio Bravo. És el partit de l’any perquè és el més important que disputarà el 2018. No tindrà cap més final, ni substituirà Ter Stegen a la Lliga fora que l’alemany i Valverde pactin la suplència en els últims partits per poder aconseguir el trofeu Zamora. Cillessen té la desgràcia que es va quedar sense Mundial, ja que Holanda va caure eliminada en la fase prèvia.

DOS MESOS PREPARAT 

Fa dos mesos que no disputa cap partit, però aquella inactivitat no preocupa ni els seus companys ni l’entrenador. «Treballa molt fort cada dia i no deixa passar ni un moment per demostrar que està bé i preparat per competir», va dir Ivan Rakitic, a qui l’il·lusionaria conquistar el títol per si mateix –«em sento sevillista i sevillà però la meva prioritat és el Barça i em trencaria una altra vegada la mà per guanyar», va dir– i per Cillessen, les actuacions del qual s’han limitat a la Copa. «A ell li agradaria jugar més, però entén que tenim el que per a mi és el millor porter del món», va afegir Rakitic, exercint de portaveu del meta holandès.

Luis Enrique felicita la dona de Cillessen en la final del 2017 davant l'Alabès. / JORDI COTRINA

Cillessen ha disputat nou partits: vuit de Copa i l’últim de la lligueta de la Champions amb el Bar-

ça ja classificat. Acabarà amb deu, igual que la temporada anterior. També es va ocupar de la Copa, excepte un partit que es va perdre per una lesió muscular en el soli; en canvi, va debutar a la Lliga, tot just arribar, al substituir Ter Stegen per lesió. Va ser davant l’Alabès (1-2). Es va treure l’espina a la final davant el mateix adversari i va celebrar el seu únic títol.

LA PARADA DE VALÈNCIA 

«Recordo una parada davant el València que ens va salvar per poder continuar en la competició», va improvisar ahir Valverde a l’al·ludir al porter del Barça per a la final. En un remat a boca de canó de Gayà, a un quart d’hora del final de la tornada de Mestalla, quan el Barça vencia per 0-1. Aquella gran parada intuïtiva amb la mà dreta va evitar moltes angoixes als blaugranes. Valverde no li prendrà ara el privilegi de seguir en la titularitat l’últim dia. Ni que sigui per agraïment.

En realitat, també ho farà per agraïment. Pel bon «comportament» del meta holandès i tenir «perfectament clar el seu rol a l’equip i acceptar-lo». No només ha assumit que és recanvi de Ter Stegen sinó que, quan va sortir a jugar, ningú al Barça va trobar a faltar el titular. «És una sort tenir el porter de la selecció d’Holanda esperant la seva oportunitat», va subratllar Rakitic, donant a entendre que la diferència entre Ter Stegen i Cillessen és més poca que la que hi havia entre Víctor Valdés i Pinto. El croat no va coincidir amb cap dels dos.

Rakitic i Cillessen, en un entrenament del Barça a Sant Joan Despí. / JORDI COTRINA

«Espero el millor de Cillessen. Sempre que ha jugat ha estat bé», va insistir Valverde. Millor que la temporada passada. Només ha encaixat dos gols. El primer va ser de Pione Sisto a Balaídos en el reinici de la competició al gener; el segon el va firmar Melendo, que va donar la victòria a l’Espanyol en l’anada dels quarts de final. La temporada anterior en van ser vuit.

Notícies relacionades

LA QUARTA DE RAKITIC 

Cillessen disputarà la seva segona final. Rakitic, en canvi, jugarà la quarta. Totes des que va arribar al Barça. Totes les ha guanyat. No se sent saturat ni de partits ni de triomfs. «La il·lusió és més forta que el cansament, ha de ser així», va dir, qualificant de «molt important» la cita del Wanda. Sobretot, després de la catàstrofe a la Champions. «El doblet seria una bona temporada», va opinar, independentment que el Madrid sigui campió europeu o no. «No conec cap culer ni ningú que porti l’escut que no estigués trist pel que va passar a Roma. Fins i tot la meva filla, que no sap gaire cosa, estava trista», va assegurar Rakitic, que espera rescabalar-se’n amb el seu quart títol.