DISCURS POLÍTIC I IDENTITARI

Bartomeu demana que "es respecti" el Barça i les institucions catalanes en la final de Copa

El president blaugrana vol que s'acabi la "insòlita presó provisional dels polítics" i veu "desproporcionada" la de Sandro Rosell

zentauroepp40626056 asamblea171021112241

zentauroepp40626056 asamblea171021112241 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Josep Maria Bartomeu, el president del Barcelona, va accedir a l'estrada per tancar un col·loqui sobre el llibre Barça, cultura y deporte, un recopilatori de tots els articles de Manuel Vázquez Montalbán sobre el club blaugrana, i va difondre llavors el seu discurs de més calat polític i identitari. Just ara que l'equip s'acosta a la final de la Copa del Rei dissabte que ve al Wanda Metropolitano contra el Sevilla, el dirigent va reivindicar "respecte" al Barça i "a les institucions catalanes". No només això. Bartomeu també va demanar que "s'aprofiti el marc i l'altaveu de dissabte de la final d'una Copa per dir a qui ens escolti que volem respecte. Sense respecte no hi ha diàleg, sense diàleg no hi ha solució", ha afegit el dirigent, que ha recordat que l'afició blaugrana exhibirà un mosaic amb la bandera de Catalunya i tres paraules: Barça, Barça, Barça. Així es titulava el famós article de Vázquez Montalbán que va publicar la revista Triunfo el 1969.

"Vivim moments de gran dificultat en què ens sentim amenaçats", ha dit Bartomeu, que ha recordat que el Barça sempre "ha defensat al llarg de la seva història la llibertat d'expressió i el dret a decidir". Per això, el president ha considerat el Camp Nou "com un temple de la pluralitat, que s'exerceix des de la convivència cívica i pacífica i des del respecte", a més de recordar que el club "sempre estarà al costat del que pensi la majoria del poble de Catalunya".

"Catalunya viu una situació política conflictiva i estancada. No tenim govern, hi ha polítics a la presó i altres obligats a viure a l'estranger" (Bartomeu)

Notícies relacionades

Per això ha recordat que ara mateix "Catalunya viu una situació política conflictiva i estancada". Va anar una mica més enllà. "No tenim govern, hi ha polítics a la presó i altres que estan obligats a viure a l'estranger, volent resoldre els tribunals un conflicte que ha de ser resolt pels polítics". Va ser quan es va aturar en la figura dels polítics que estan empresonats, a més de referir-se, per primera vegada de forma pública, a Sandro Rosell. "És una situació insòlita de presó que viuen aquestes persones empresonades de forma injusta i desproporcionada. No només els polítics sinó també Sandro Rosell", ha explicat Bartomeu.

"Quan es xiula no s'està menyspreant els símbols sinó protestant por lo que ha passat a Catalunya en els últims anys" (Bartomeu)

Sobre els possibles xiulets a l'himne, Bartomeu ha sigut rotund: "Demano a l'afició que disfruti del partit i que recolzi l'equip des del fair play i de forma pacífica. I que es respectin tots els símbols identitaris de la forma que es respectin els nostres. Quan es xiula no s'està menyspreant els símbols sinó protestant pel que ha passat a Catalunya en els últims anys", ha comentat el dirigent blaugrana, que ha reiterat el seu desig de "respecte a les nostres institucions, respecte al dret a decidir de tots els pobles, respecte a les majories, respecte a la voluntat de les persones i respecte a la paraula justícia que permeti acabar amb la insòlita presó provisional de polítics i d'expresidents com Sandro Rosell. I que ningú s'apropiï dels nostres colors i del nostre escut. El Barça pertany a tots".