PREPARATIUS DE LA FINAL DE COPA

Tebas: "Xiular l'himne espanyol és violència verbal"

El president de LaLiga addueix que no és el mateix "xiular una bandera o un cap d'Estat que un jugador de futbol"

jcarmengol37226790 mex40  ciudad de m xico  m xico   09 02 2016   el presidente170211183411

jcarmengol37226790 mex40 ciudad de m xico m xico 09 02 2016 el presidente170211183411 / Alex Cruz

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president de LaLiga, Javier Tebas, ha qualificat de "violència verbal" xiular l'himne espanyol i ha apuntat que "no és el mateix" xiular una bandera o un cap d'Estat que un jugador de futbol en un context esportiu.

A pocs dies per a la disputa de la final de la Copa del Rei entre el Sevilla i el Barcelona, el màxim executiu de LaLiga ha opinat sobre una eventual xiulada a l'himne espanyol per part de part de l'afició blaugrana en el partit d'aquest dissabte, fet que s'ha repetit en les últimes finals de Copa en què ha participat el club català.

"Sí que seria violència verbal xiular l'himne. Si nosaltres, el crit Puta Cataluña l'hem denunciat com a violència quan ha jugat el Barcelona a molts camps d'Espanya, per a mi violència verbal és xiular l'himne", ha comentat Tebas als periodistes després d'una taula rodona sobre els drets audiovisuals en el món del futbol celebrada a Barcelona.

En les últimes setmanes, el Barcelona s'ha posicionat en contra que es xiuli l'himne, si bé els seus dirigents han recordat que respecten la llibertat d'expressió dels seus aficionats.

Segons Tebas, xiular l'himne no entra dins de la llibertat d'expressió i s'ha mostrat favorable a denunciar-ho: "¿S'haurà de preguntar si Puta Cataluña és llibertat d'expressió? Jo crec que no és llibertat d'expressió. Insultar també és faltar al respecte a milions de catalans i espanyols que tenen respecte per aquesta bandera. El mal psicològic que et fan és el mateix que quan et diuen Puta Cataluña".

Preguntat per si xiular un jugador també podria ser qualificat de violència, el president de LaLiga ha defensat que es tracta d'un context molt diferent.

"Cal tenir en compte el context i l'entorn. No és el mateix xiular una bandera o un cap d'Estat que xiular un jugador en un context esportiu", ha afegit.

Notícies relacionades

Tebas també s'ha referit a la decisió de la Federació Espanyola de Futbol de no prohibir l'entrada de banderes independentistes a la final de Copa que es disputarà al Wanda Metropolitano.

"Si no han sigut prohibides per la delegació del Govern fa uns anys, hauran d'entrar com entren aquí al Camp Nou. Si no hi ha normativa, no s'han de prohibir", ha asseverat.