VALVERDE NO SE'N FIA NI AMB EL 4-1 DE L'ANADA

El Barça vol evitar el miracle del Roma

L'equip italià invoca un partit heroic com el dels blaugranes l'any passat quan van eliminar el París SG

marcosl42858291 soccer football   champions league   fc barcelona training  180409210826

marcosl42858291 soccer football champions league fc barcelona training 180409210826 / ALESSANDRO BIANCHI

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Un miracle és un esdeveniment únic, excepcional, extraordinari, fins i tot sobrenatural. Però a la Lliga de Campions, i en el futbol, s’invoca els successos inexplicables per solucionar grans desastres. El Roma invoca la necessitat de protagonitzar un miracle per eliminar el Barça després d’haver encaixat un 4-1 en el partit d’anada.

De miracles en sap molt el Barça, que va apel·lar a l’ajuda de fenòmens paranormals per seguir a Europa la temporada anterior. Com si fossin situacions quotidianes. Anuals. Va viure un miracle en els vuitens de l’última campanya davant el PSG a l’aixecar el 4-0 de París amb un inoblidable 6-1, sobretot quan només vencia per 3-1 al minut 87 i ni tan sols va haver de recórrer a la pròrroga. Va invocar un altre miracle en la següent eliminatòria, quan va encaixar un altre desastrós 3-0 a Torí. Ningú li va donar cap cop de mà la segona vegada. El 0-0 de la tornada va recordar als culers que humans que són.

"Creiem en el miracle, tenim l'oportunitat de fer una cosa impensable" (Di Francesco)

«Creiem en el miracle», va assegurar Eusebio di Francesco, l’entrenador del Roma, sabent-se en una situació límit com la de Luis Enrique fa un any. El tècnic va invocar i va convocar els romanistes a una nit catàrtica, sorprenent per eliminar els blaugranes a la mateixa estació. Les entrades de l’Estadi Olímpic es van esgotar al cap de vuit hores d’haver-se posat a la venda.

Una cosa impensable

«Tenim l’oportunitat de fer una cosa impensable, un miracle si ho desitgen, però tenim el deure d’intentar-ho», va explicar Di Francesco, per accentuar l’entusiasme de l’afició grana abans del partit. El tècnic va admetre que el seu equip no té una mentalitat guanyadora quan porta una dècada sense celebrar cap títol, però va garantir que jugarà «amb molt d’amor» buscant aquesta utopia. «Vull que els nois posin tot el que tinguin», va reclamar. No es va atrevir a demanar res més que una dosi superior de maldat, entesa com a agressivitat, i encert davant la porteria de Ter Stegen.

Ningú millor que Radja Nainggolan per personificar la ferocitat de l’equip, i no només perquè va lesionar greument Rafinha en el partit de setembre del 2015, sinó pel seu estil, per la seva posada en escena quan va comparèixer a la roda de premsa de l’equip. «Jo no vaig veure tanta diferència en el partit d’anada, però aquesta vegada haurem de cometre menys errors i aprofitar les oportunitats», va dir. Aquesta vegada, ell serà al camp desfogant-se, i no assegut a la tribuna. Ja està recuperat de les molèsties musculars que li van impedir participar en l’anada. Qui se’l perdrà és Perotti. El turc Cengiz Ünder, que també estava lesionat, ocuparà el seu lloc.

Pendents de Busquets

Al Barça el dubte se centra en Sergio Busquets, tot i que amb molèsties, com va avançar Ter Stegen i va confirmar Valverde. El tècnic i el migcentre contrastaran si val la pena infiltrar-se una altra vegada o evitar riscos pitjors. L’excel·lent rendiment ofert per Ivan Rakitic en aquesta posició li genera una gran tranquil·litat si al final ha de renunciar a Busquets.

El Roma només pensa en el Barça i no en la Lliga (la pròxima jornada disputa el derbi ciutadà amb el Lazio i amb qui es disputa una plaça a la Champions) i el Barça només pensa en el Roma i no en el València, va garantir Valverde, que ni tan sols volia al·ludir a la semifinal. «No estem classificats, i el que no farem és especular amb l’avantatge que tenim. Jugarem com si estiguéssim 0-0», va assegurar.

"No estem classificats, no especularem amb l'avantatge que tenim. Jugarem com si estiguéssim 0-0" (Valverde)

Coses extraordinàries

No les té totes Valverde, que sempre s’estima més pecar de caut que de valent. «Espero que facin un plantejament com el de l’anada, fins i tot amb un punt més d’intensitat per marcar aviat el gol que els enganxi a l’eliminatòria», va avançar l’entrenador del Barça, que va fugir de qualsevol triomfalisme.

Notícies relacionades

«Sempre penso que podem perdre. Fa molt temps que estem en el futbol per saber que passen coses extraordinàries en un partit i hem de procurar que no passin», va comentar, al·ludint a una expulsió que podria complicar el partit. Per això Valverde es va declarar prudent, pensant que la desgràcia està a tocar.

"Sabem que a la Champions amb 10 minuts que et desajustis et poden fer fora de la competició" (Valverde)

Sí que li agrada l’equilibri que mostra l’equip. «La solidesa té a veure amb la solidaritat del grup», va destacar, i aquesta és una de les virtuts que expliquen el liderat a la Lliga. La Champions és un altre assumpte. «Sabem que en 10 minuts que et desajustis et poden fer fora de la competició», va respondre. I ell i el seu Barça s’enfronten a 90. Però amb un 4-1 favorable. I els peus a terra.