UN SUCCÉS ALS ANYS 80

Així va ser el segrest de Quini

L'1 de març de 1981 el davanter blaugrana va ser raptat i va estar 25 dies retingut a Saragossa

secuestro-quini

secuestro-quini

1
Es llegeix en minuts

El diumenge 1 de març de 1981 el Barça va golejar l'Hèrcules per 6-0 i Quini, que ha mort aquest dimarts a Gijón a causa d'un infartva aportar dos gols en la clara victòria blaugrana. L'equip que estava entrenat per Helenio Herrera es va situar a dos punts del líder, l'Atlètic, contra el qual s'anava a enfrontar en la següent jornada al Vicente Calderón. Al sortir del Camp Nou, quan es dirigia al seu domicili, Quini va ser segrestat per tres homes.

¿Qui va segrestar Quini?

No es tractava de delinqüents habituals, sinó de tres persones que es trobaven a l'atur i, en la seva desesperació, van creure que si segrestaven l'estrella blaugrana de l'època podrien sortir de les seves penúries. No van pensar en el dany que ocasionarien a Enrique Castro, Quini, a la seva família, al barcelonisme, al futbol i a l'esport en general. 

Ficat en una furgoneta

Després de reduir Quini i ficar-lo en una camioneta, els segrestadors el van portar fins a Saragossa, on el van mantenir retingut durant 25 dies. El segrest va tenir lloc pocs dies després de l'intent de cop d'estat del 23-F i protagonitzat pel tinent coronel Tejero. A més, eren continus els atemptats d'ETA.

Els segrestadors no es van fer esperar i de seguida van enviar un clar missatge. S'havien de pagar 350 milions de pessetes (2,1 milions d'euros) o la vida del Brujo corria perill. 

L'equip s'enfonsa

El segrest no només va alterar els ànims dels aficionats blaugrana sinó de l'equip, que no va aixecar el cap amb dues derrotes i un empat: Atlètic (1-0), Salamanca (2-1) i Saragossa (0-0). Aquests tres resultats van apartar el Barça definitivament de la lluita pel títol de Lliga .

Notícies relacionades

En el partit del Vicente Calderón, el substitut de Quini va ser Ramírez, que va jugar amb el dorsal 14 en comptes del 9. En aquella època era obligat portar els números de l'1 a l'11. D'aquesta manera, el davanter va voler homenatjar el seu company privat de llibertat.

L'alliberament

La policia espanyola, en col·laboració amb la suïssa, va aconseguir desarticular la banda de segrestadors i alliberar el davanter del Barça un cop van detenir a Ginebra un d'ells. Havien transcorregut 25 dies des de la desaparició. El davanter va perdonar els seus raptors. Recuperat del tràngol, en la final de la Copa del Rei davant el seu estimat Sporting, Quini va marcar dos gols en la victòria final per 3-1.