ACORD FINS AL 2021

Messi: "Soc molt feliç de seguir a casa meva"

L'estrella firma el seu nou contracte fins al 2012 amb una clàusula de rescissió de 700 milions d'euros

L’argentí Leo Messi ha firmat un nou contracte amb el Barcelona fins al juny del 2021 amb una clàusula de rescissió de 700 milions d’euros, segons ha anunciat el club. / FOTO FC BARCELONA. VÍDEO EFE

L’argentí Leo Messi ha firmat un nou contracte amb el Barcelona fins al juny del 2021 amb una clàusula de rescissió de 700 milions d’euros, segons ha anunciat el club.
fcasals41075493 messi171125121609

/

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch / Marcos López

El FC Barcelona i Leo Messi han escenificat finalment l'esperadíssima firma de renovació. El futbolista argentí ha estampat la seva rúbrica al nou contracte i tindrà una clàusula de 700 milions d'euros, el doble del que s'havia pactat. El president Josep Maria Bartomeu ha explicat que la tardança en la firma s'ha degut precisament a aquest punt, a obtenir una xifra dissuasòria per a altres clubs pretendents i enviar de passada un missatge de tranquil·litat a la massa social.

"Soc feliç de seguir a casa meva. Vull passar tota la meva vida aquí", ha declarat l'estrella argentina als mitjans oficials del club blaugrana. "Sempre he volgut fer tota la carrera aquí", ha afegit Messi, que s'acosta al seu nou desafiament. "El meu somni és acabar al Barcelona, anem pel camí", ha afirmat content d'estampar la seva rúbrica al nou document que l'unirà a l'equip fins al 2021. 

El nou contracte, firmat aquest matí a les oficines del club blaugrana, allarga l'estada del bota d'or fins al 2021. Amb això, Bartomeu, que sempre s'ha mostrat tranquil per la validesa del nou contracte, respira i es pot treure de sobre la pressió social sobre la foto. A Messi l'han acompanyat el seu pare Jorge i el seu germà Rodrigo. Per part del Barça, a part de Bartomeu, també hi havia el vicepresident esportiu, Jordi Mestre; el directiu Javier Bordas; el mànager esportiu, Pep Segura, i el CEO Òscar Grau.

L'acord estava tancat des del mes de juliol passat, però la foto, segons les fonts oficials del club, s'ha anat endarrerint perquè no es determinava la clàusula de rescissió. De fet, en la primera negociació es va tancar en 300 milions. "No, tranquils. Jo no me'n vull anar, estic bé aquí", solia dir Messi al president, que ha pilotat tota la negociació. Però el termini de l'1 de gener, data en què l'estrella podia negociar lliurement, s'acostava.

Nou contracte

"Estem molt contents, molt satisfets d'aquest nou contracte", ha comentat Bartomeu. "Al juny vam firmar un contracte amb Leo Messi que ja estava en vigor", ha recordat el dirigent blaugrana. "Però ara hem acordat canviar-lo amb aquesta nova firma per adequar la clàusula de rescissió a la situació que es viu al mercat futbolístic. És una clàusula de 700 milions. El millor jugador de la història del món del futbol seguirà al Barça, ell ha dit que és molt feliç al Barcelona. Leo és un jugador d'un sol club. Leo vol seguir aquí, ell desitja deixar de jugar al Barça", ha precisat. 

"Al juny vam firmar un contracte amb Leo Messi, que ja estava en vigor. Però hem acordat canviar aquest contracte amb un canvi de clàusula per adequar-la a la situació que es viu al mercat futbolístic. És una clàusula de 700 milions" (Bartomeu)  

Notícies relacionades

Per això, el Barça necessitava aquesta imatge, que s'ha dilatat fins a aquest dissabte perquè el club volia apujar la clàusula de rescissió per evitar qualsevol temptació de fuga, com sí que va passar amb Neymar a l'agost quan va marxar al París SG. En realitat, fins i tot ha sigut més del doble del que estava pactat inicialment, dels 300 milions de juliol als 700 del novembre, espantant així qualsevol possibilitat de la marxa del geni argentí. 

El president i l'estrella van pactar finalment ahir, quan Messi va rebre el seu quart trofeu de la Bota d'Or, que les anhelades fotografia i firma es fessin avui.