EL DESENLLAÇ DE LA FINAL DE FUTBOL SALA

Una genialitat de Ricardinho deixa el Barça sense el títol de Lliga

El Movistar Inter es proclama campió per quarta temporada consecutiva (2-1)

rpaniagua38972315 gra559  torrej n de ardoz  madrid   19 06 2017   el jugador 170619235303

rpaniagua38972315 gra559 torrej n de ardoz madrid 19 06 2017 el jugador 170619235303 / JuanJo Martin

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Una genialitat de Ricardinho, l’astre portuguès del Movistar Inter, va desnivellar l’apassionant final de futbol sala contra el Barça (2-1). Per quarta temporada consecutiva, el conjunt madrileny es va pro-

clamar campió. En el cinquè partit, en la cita definitiva disputada a Torrejón, l’Inter va ser un pèl més eficaç que el quadro blaugrana, que va tenir les seves opcions però va tornar a fracassar en el seu objectiu de recuperar l’hegemonia. Després de tres títols en el començament de la dècada (2011, 2012 i 2013), el Barça s’ha vist superat pel club fundat i presidit pel periodista José María García.

TALENT PORTUGUÈS

    Quedaven tres minuts per al final del xoc i el Barça acabava d’empatar quan la pilota va caure als peus de Ricardinho, l’estrella de l’Inter que no havia brillat gaire en la final. El millor jugador del món va superar Ferrao amb un túnel brutal i va enviar la pilota a la xarxa gràcies a un xutàs imparable amb la seva cama esquerra magistral. Aquest espectacular gol va tancar una final per al record. El talent del lusità va decidir. 

El Barça es va quedar en blanc una campanya més. No guanya cap títol des del 2014, però pot estar molt orgullós del seu tram final de curs. Va eliminar el Pozo amb el factor pista en contra i a punt va estar de fer el mateix amb l’Inter. La final, almenys, permet al quadro català tornar a Europa després del primer any del tècnic Andreu Plaza a la banqueta.  

MÀXIMA INTENSITAT

La igualtat i la intensitat van marcar tot el xoc, igual com va passar en tota la final, menys en el tercer partit, en què el Barça es va imposar per 6-1 amb tres gols en els primers 129 segons, el primer dels quals marcat per Sergio Lozano, que es va lesionar poc després i es va perdre les dues cites següents.

El Barça va tenir l’oportunitat de conquistar el títol al Palau dissabte passat però es va enfonsar en la segona meitat. L’Inter no va desaprofitar la situació i es va plantar davant del seu públic disposat a certificar un altre èxit després de la Copa d’Europa.

Al final, el duel d’ahir va acabar amb 31 xuts madrilenys i 54 de l’equip culer, però va ser insuficient. Gadeia va avançar l’Inter (m. 7) amb un gran remat i Sedano es va superar per evitar el segon (m. 8). El Barça va millorar notablement després d’un temps demanat per Plaza i el porter Jesús Herrero va desbaratar l’empat de Joselito en dues ocasions (m. 12 i 17). 

TRAVESSER D'ADOLFO I EMPAT DE ROGER

Notícies relacionades

Van seguir pressionant molt els blaugranes i Adolfo va topar amb el travesser (m. 33) abans de la igualada firmada per Roger Serrano (m. 35). L’Inter no es va enfonsar i Ricardi-nho va aparèixer en el moment just.  

«Sempre he de fer callar boques. Dedico el gol a la dona d’un amic meu que ho està passant malament amb la quimioteràpia i a tots els portuguesos que estan patint pels incendis», va dir l’heroi. El Barça va acabar amb porter jugador però va ser incapaç d’impedir l’èxtasi local.

Temes:

Futbol sala