"El gol de Koeman és el més vist en la història del Barça"

Rexach, Koeman, Stóitxkov, Eusebio i Amor reflexionen sobre el gol a Wembley-92 que va canviar la història del club

marcosl38809276 barcelona 9 06 2917 koeman  bakero  stoichcov  amor  rexach 170609124251

marcosl38809276 barcelona 9 06 2917 koeman bakero stoichcov amor rexach 170609124251

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

"José Mari, vine cap aquí: ¡tu pares i Ronald xuta!". Així ha començat relatant Hristo Stóitxkov la jugada que va canviar fa 25 anys la història del Barça. La va tocar el davanter búlgar, la va parar Bakero i va disparar Koeman. "Potser després del que havia passat a Sevilla no hi havia gaire gent optimista amb aquella final de la Copa d'Europa, però després tot va canviar", ha recordat l'exdefensa blaugrana a l'Auditori 1899 del Camp Nou com a protagonista de l'últim debat que ha organitzat el Barcelona en la setmana Wembley, en què també han participat Eusebio Sacristán, Guillermo Amor ("agraeixo que m'hagin trucat perquè jo no vaig jugar la final per la targeta davant el Benfica", ha recordat) i Carles Rexach.

 "Sabíem que a ese equip le faltava algo gran. I lo conseguimos" (Eusebio)

"Sabíem que a aquest equip li faltava alguna cosa gran", ha confessat Eusebio, l'home que va provocar la falta d'Invernizzi, el jugador del Sampdoria. "Teníem molta il·lusió a canviar la història. I ho vam aconseguir", ha recordat l'actual entrenador de la Reial Societat. "Des del gol de Ronald, el partit se'm va fer etern. És el gol més vist en la història del Barça", ha precisat Rexach, que llavors exercia de segon entrenador de Cruyff. "Si l'arriba a fer Julio Salinas hauria sigut terrible, no ho hauríem pogut aguantar", ha dit després 'Charly' entre rialles.

 "Si el gol de Wembley lo arriba a fer Salinas hauria sigut terrible, no lo hauríem pogut aguantar" (Rexach)

Notícies relacionades

El va fer Koeman. I el Barça va ser un altre des d'aleshores, iniciant així la seva època més esplendorosa. Des de Wembley-92, el Barça ha reunit cinc Champions al Museu del Camp Nou. "Johan va instaurar un estil de joc que no coneixíem, innovador, que no s'havia vist abans. Però, sobretot, va portar la seva autodeterminació i ens va elevar l'autoestima", ha confessat Eusebio. "Encara que l'entrenador no tingui la solució, ha de semblar que sí que la té", ha dit Rexach, i ha provocat el somriure de l'auditori.

 "Wembley ens ha fet grans a tots, la primera serà sempre la primera, però no podem oblidar a la gent que estava abans que nosaltres" (Stóitxkov) 

"Wembley ens ha fet grans a tots, la primera serà sempre la primera, però no podem oblidar la gent que hi havia abans que nosaltres", ha recordat Stóitxkov. "És un dia inoblidable per al club i per a mi. No es pot oblidar mai", ha dit Koeman. "Gràcies als que em van elegir, gràcies al club que em va rebre, gràcies als meus companys. Gràcies perquè vaig poder viure el somni que tenia de petit", ha confessat Eusebio. "Malgrat que no vaig poder jugar, feia la sensació que sí que havia jugat aquella final", ha admès Amor. "El barcelonisme es va treure un pes de sobre. ¡Gràcies a Déu! Era una obsessió", ha sentenciat Rexach.