La ràbia de Piqué

El central del Barça passa de la indignació per l'actuació arbitral a la felicitat més absoluta

Sergio Ramos abandona el camp expulsat amb crits de 'parla ara, parla ara' i aplaudiments al jugador blaugrana

Sergio Ramos i Gerard Piqué van tenir ahir a la nit un nou intercanvi de declaracions a compte de l’expulsió. / ATLAS VÍDEO

Sergio Ramos i Gerard Piqué van tenir ahir a la nit un nou intercanvi de declaracions a compte de l’expulsió.
undefined38164646 football soccer   real madrid v fc barcelona   spanish liga 170423230708

/

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE

Malgrat el triomf, els gols de Messi que fan cremar la Lliga, Gerard Piqué es va carregar de raons per rellançar les seves ofensives en tots els fronts en què ho acostuma a fer quan hi ha el Madrid pel mig, especialment en l’arbitral. Cinc dies després d’insinuar amb uns simples punts suspensius que el col·legiat hongarès Víktor Kassai havia regalat les semifinals de la Champions a l’equip blanc, es va trobar amb un altre arbitratge destacadament parcial a favor del líder. Fins que Sergio Ramos es va guanyar l’expulsió, possiblement excessiva, per una lletja entrada a Messi en camp blaugrana i va marxar del camp dient al central del Barça «parla ara, parla ara», alhora que assenyalava la llotja del Bernabéu i aplaudia no se sap qui. 

Fins llavors, els jugadors blaugrana, sobretot Messi, havien patit en les seves pròpies carns la incompetència arbitral, aquesta vegada del canari Hernández Hernández, que hi va posar el seu granet de sorra perquè els valors del Madrid segueixin brillant en el món just el dia en què es vivia al Bernabéu un partit decisiu per al desenllaç de la Lliga, digués el que digués Zinedine Zidane. 

Piqué no es va privar de fer un cop d’ull a la llotja de l’estadi madridista, que va tornar a registrar un altre ple de campionat. Ho va fer quan els dos equips estaven formats al costat de l’equip arbitral, abans del passamà de rigor. Ningú dels presents a la zona noble del Bernabéu es va donar per al·ludit per les paraules del central blaugrana després del triomf de la selecció espanyola a París del mes passat, quan va dir que no li agradava veure per allà «les persones que mouen els fils d’aquest país».

Però després d’aquest mínim gest d’atenció per Florentino Pérez i les seves amistats, entre les quals probablement no hi ha Josep Maria Bartomeu, que no va anar al dinar de directives tot i que sí al partit, Piqué només va tenir ulls per als jugadors del Madrid, per als seus companys i, és clar, per al col·legiat.

RECLAMACIONS

Havia sigut superat per Suárez i Messi en l’escala de decibels de les xiulades dels aficionats locals en la presentació dels equips, va ser esbroncat cada vegada que va tocar la pilota i sobretot quan es va dirigir a Hernández Hernández per reclamar i criticar-li que no prengués les decisions encertades en jugades clau que podrien haver deixat el Madrid en una situació molt delicada. Va ser el cas de la vermella que no va ensenyar a Marcelo per partir-li la cara a Messi i de la segona groga que li va perdonar també a Casemiro per una trepitjada a l’argentí quasi al  descans.

DUES OCASIONS FALLADES 

Notícies relacionades

Piqué se’n va anar com un posseït per sumar-se als seus companys en la petició d’expulsió del migcentre brasiler, però no hi va haver manera. Amb el primer temps ja conclòs, es va quedar amb Messi i Suárez fent veure al col·legiat el seu gran error, fins que Carles Naval va haver de sortir per evitar que la cosa derivés en desconsideració. Després del que va passar amb Neymar, mai se sap.

Va haver d’empassar-se la ràbia i només se la va poder treure de sobre amb el golàs de Rakitic, després que el seu malestar augmentés una mica més amb l’aturada amb què Navas va respondre al seu cop de cap a plaer. Va mantenir la calma en el canvi d’impressions amb Ramos quan aquest marxava expulsat i va esclatar de felicitat amb el gol de Messi que deixa la lluita pel títol més viva que mai.