Luis Enrique: "És una meravella guanyar així, al seu estil, al minut 92"

El tècnic felicita el Barça per guanyar a "l'últim instant" i qualifica Messi "com el millor de tots els temps"

marcosl38163691 barcelona s coach luis enrique gestures during the spanish l170423234342

marcosl38163691 barcelona s coach luis enrique gestures during the spanish l170423234342 / GERARD JULIEN

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

ALuis Enrique, com a milions de culers, va patir «una baixada terrible de moral» quan James va firmar el 2-2, malgrat que el Madrid estava amb un jugador menys. Però sempre li quedava l’última bala. La bala de Leo Messi. «Leo és definitiu fins i tot quan està sopant a casa seva», va arribar a dir el tècnic asturià. «És el millor jugador de tots els temps», va proclamar Luis Enrique. «És una meravella guanyar així, al seu estil, al minut 92. També agrada així», va dir apropiant-se d’aquella manera tan especial que té el Madrid de conquistar els partits.

Al Camp Nou, sense anar més lluny, Sergio Ramos va silenciar el barcelonisme amb un cop de cap imponent que era l’1-1 final. El que va passar ahir al Bernabéu, però, no s’havia viscut mai. Ni de moment (ni tan sols es va treure de centre després del precís xut amb l’esquerra de Messi) ni per la inusual celebració de l’astre. Es va treure la samarreta del Barça, el 10 que honora a cada partit, i el va ensenyar orgullós al món blanc. I al món.

Notícies relacionades

«Marcar el 2-3 al minut 92 és una injecció moral, és un gran dia per als culers», va confessar Luis Enrique, que després es va recrear en la jugada decisiva. «És bestial el que fa Sergi Roberto amb aquella cavalcada, després la passada d’André a Jordi Alba....». A poc a poc, el tècnic anava relatant els passos intermedis que va fer la pilota abans que Messi aparegués a l’àrea blanca. «Volíem que Leo participés el màxim possible en el joc, tot i que era pel centre on hi havia més densitat de jugadors», va admetre.

«ÉS UN GRAN SANT JORDI»

Luis Enrique se’n va voler recordar del gest que va tenir l’afició blaugrana quan quedaven cinc minuts per anar-se’n d’Europa, eliminats pel Juventus. «Hem tornat aquell gest amb aquest gran partit. És un gran Sant Jordi per als culers i per als catalans», va explicar el tècnic, recordant que el «Madrid et genera perill amb poques coses, però, al final, hem guanyat al seu estil, això també ens agrada», va reiterar, novament, el tècnic, orgullós per donar a la seva afició un triomf descomunal. Té la Lliga més a prop, però depèn encara del Madrid, amb un partit menys. «L’esperit de Sant Jordi serà recordat sempre».