El Barça dona el nom de Johan Cruyff al nou mini

El club també construirà una "estàtua al nou Espai Barça" i demana un carrer al costat del Camp Nou per recordar la figura de l'exjugador i exentrenador

jjubierre37812986 son of late dutch football star johan cruyff  jordi cruyff  170325130917

jjubierre37812986 son of late dutch football star johan cruyff jordi cruyff 170325130917 / LLUIS GENE

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Encara no està construït, però tindrà el nom de Johan Cruyff. El nou miniestadi que s'aixecarà a la ciutat esportiva del Barça ja té nom. "La junta donarà el nom de Johan Cruyff a l'estadi de la ciutat esportiva. No serà el Mini, serà l'estadi Johan Cruyff", ha proclamat el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, que ha anunciat així el gran homenatge que li rendirà el club "a l'home que va canviar la mentalitat i la història del Barça".

Aquesta no serà l'única acció del Barcelona. "Al nou Espai Barça hi haurà una estàtua en record de Johan Cruyff", ha desvelat Bartomeu, que ha recordat que vol que estigui present al nou coliseu blaugrana. "També hi serà". El club, a més, sol·licitarà, segons ha recordat Jordi Cardoner, el vicepresident de l'àrea social, a l'Ajuntament de Barcelona que el "carrer Aristides Maillol tingui el nom de Johan Cruyff, l'home que va canviar el concepte del futbol".

Notícies relacionades

"És un dia trist, però, al final, un dia d'orgull. Com a fill, només em puc sentir molt orgullós del que va deixar el meu pare. I com a família vull agrair les mostres de suport", ha comentat Jordi Cruyff, que ha volgut "agrair moltíssim al club la paciència que han tingut amb nosaltres". I "com a família Cruyff estem molt contents amb aquest acord perquè no és només una cosa, sinó una sèrie de coses que formen un acord durador, afectuós, de manera que el meu pare sempre estarà present a un club que estimava moltíssim".

SAMARRETA I PILOTA D'OR CEDIDA AL MUSEU

"Si al meu pare li donessis un lloc, escolliria aquest estadi com a últim pas de la formació. Avui s'ha ajuntat el que era realment Johan Cruyff amb el Barça. El meu pare estaria molt content", ha dit en Jordi. Danny, la seva mare, no ha assistit a l'acte. "Hem cedit aquesta samarreta amb el 9; el meu pare no tenia gaires coses guardades. Però ha d'estar al Museu del Barça. També hem cedit la Pilota d'Or que va rebre la temporada 73-74 quan era jugador del Barça".