A Messi no li va caldre ni saltar

L'estrella marca de cap i completa el seu catàleg després de firmar gols de tota mena: amb la cama esquerra, la dreta, de falta i de penal

marcosl37503943 football soccer   barcelona v sporting gijon   spanish lalig170301211438

marcosl37503943 football soccer barcelona v sporting gijon spanish lalig170301211438 / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va veure Cuéllar, el porter de l'Sporting, i es va aturar en sec. Va esperar pacient que la pilota servida per Mascherano li arribés, sense posar-se nerviós. Va tenir temps de mirar tot el panorama que tenia al voltant. Així és Leo Messi, un davanter, en realitat un jugador total, que va esperar amb calma que la pilota fes el còmode viatge des de la bota dreta del Jefecito. Tan simple va ser el gol com, alhora, estrany. Mascherano, convertit en central dretà en aquella línia de tres defenses que tant li agrada utilitzar ara a Luis Enrique, es va treure una diagonal tensa, però precisa al cap del seu amic Leo.

A partir d'aquí, va començar a dibuixar-se la nova pàgina del catàleg de Messi, golejador al qual se li descobreixen cada dia que passa perfils desconeguts. Contra l'Sporting, es va parar en el moment just per firmar un gol que no se li havia vist abans. Un cop de cap a la frontal de l'àrea i amb vaselina inclosa. Insòlit per al 10 perquè no li va caldre ni tan sols saltar.

Potser altres davanters sí que hagin de volar més, però Messi no. A més de la paciència que va tenir mentre la pilota sobrevolava el Camp Nou, va exhibir la sang freda que l'ha fet un golejador letal. Cuéllar va saltar molt, però malament. Leo no va saltar gens i va marcar amb tanta dolçor que la pilota va entrar mansament com si volgués prolongar la bellesa d'aquesta jugada tan poc usual del Barça.

Mascherano es va inventar  una assistència que delicadament va rematar de cap Leo per afegir un registre nou

Poc usual és que Mascherano s'inventi una assistència de gol. Poc usual resulta veure el 10 marcant de cap i des de tan lluny. L'últim per afegir a una temporada espectacular on ha marcat de totes les maneres possibles: de falta directa, amb la cama esquerra (la seva), amb la dreta, de penal i, per descomptat, de cap. Un catàleg únic per a un jugador únic.

UNA HORA I DESCANS

Notícies relacionades

No només és Messi el pitxitxi de la Lliga amb 21 gols sinó que té un repertori tan singular que no hi ha cap altre futbolista capaç d'anotar com ho fa ell. A més, preocupat com està sempre pel benestar dels davanters centres que té al costat, va robar una pilota i l'hi va regalar a Paco Alcácer perquè es retrobés amb el gol, mentre Suárez ja descansava.

Des de la catàstrofe de París,  l'estrella ha decidit no rendir-se: tres partits, quatre gols, salvant l'equip contra el Leganés i l'Atlètic

Això ho té sempre Leo, més mitjapunta que mai, sense miarar amb prou feines la banda dreta, incrustat com una brúixola en aquest nou dibuix tàctic de Luis Enrique. Va jugar d''enganche' que dirien a l'Argentina. Va jugar de Messi. Des de la catàstrofe de París, Leo va decidir que no podia rendir-se: tres partits, quatre gols (un de salvador, de penal, amb el Leganés, un altre de vell davanter centre al Calderón i el cop de cap a l'Sporting). Feta la feina, gol i assistència, Luis Enrique va donar descans a l'estrella. El Camp Nou es va posar dret. Un dia més a l'oficina.