LA JORNADA DE LLIGA

Luis Enrique espera haver iniciat "una bona ratxa de victòries"

"El més important dels últims triomfs és que no hem encaixat gol", destaca Denis Suárez després de derrotar l'Eibar

zentauroepp36999247 football soccer   eibar v barcelona   spanish liga santander170122234020

zentauroepp36999247 football soccer eibar v barcelona spanish liga santander170122234020 / VINCENT WEST

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / EIBAR

La quarta victòria consecutiva del Barça no va allunyar ahir Luis Enrique del discurs mantingut quan les coses no anaven tan rodades. El tècnic asturià va celebrar que els resultats estiguin arribant, i de fet va afirmar que espera que sigui l’inici d’una llarga ratxa de triomfs, però també va destacar que en cap moment ha estat descontent amb el rendiment dels seus futbolistes.

El míster va assegurar a Ipurua que el balanç de la primera volta és «bo, sempre millorable», en la mesura que l’equip segueix en disposició de guanyar tots els títols en joc. «També la Lliga», va postil·lar. Però sí que va lamentar que des que ha començat el curs l’equip «encara no hagi agafat cap ratxa en què hagi sumat un bon nombre de victòries d’una tirada». «Ens aniria bé per col·locar-nos més amunt a la Lliga», va reconèixer.

En el que no va transigir el tècnic és a parlar de canvi de dinàmica. Almenys va demanar matisar-ho. «Canvi de dinàmica pel que fa a resultats, perquè jo sempre he estat content amb el que ha fet el meu equip», va rebatre Luis Enrique, per després admetre que els bons resultats «fan que tot flueixi millor». «Al final, tots busquem dinàmiques positives que redundin en més confiança i millors resultats», va acabar resumint.

PROBLEMES D’INICI

Respecte al partit, Luis Enrique va destacar el mèrit de refer-se a la lesió tan aviat de Busquets. «Tal com ha començat el partit, i davant la pressió de l’Eibar, ens ha costat combinar i tenir la pilota a camp contrari els primers 20-25 minuts. Però en global, hem fet un bon partit», va relatar, sense manies a reconèixer que un gol de l’Eibar en aquells primers compassos «hauria complicat el partit».

Notícies relacionades

Denis Suárez va obrir el marcador i va canviar el panorama. El gallec va posar després en valor que el Barça hagi protegit la seva porteria: «el més important en aquestes últimes victòries és que no estem encaixant gols, ens estan generant poques ocasions, avui potser alguna més, però aquesta és la línia». 

No van faltar afalacs a Messi: «Cada any que passa és millor. Quan se situa entre línies és imparable, i una gran ajuda per als centrecampistes pel que atrau». Rakitic ho va resumir: «Amb Leo ja no saps què passarà. Ens està malacostumant». I Pedro León, des de l’altre costat, va estendre els elogis: «Aquests tres del davant t’esgoten físicament i mentalment; un error i trenquen el partit».