Denis cura el dolor de 'Busi'

El migcentre deixa el camp, arran d'una brutal entrada, amb un esquinç de lligaments al turmell dret

 

  / JUAN HERRERO

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La torsió del turmell dret va ser esgarrifosa. La instantània trucada al doctor Ricard Pruna i la ràpida reacció reclamant la llitera van activar totes les alarmes d’una greu lesió del tipus més resistent de la plantilla. Des del març del 2015 no s’havia perdut un partit amb un comunicat mèdic. Denis, el substitut de Sergio Busquets, va curar el dolor dels culers amb el gol que obria la victòria.

Però 46 mesos després, el nom de Busi va aparèixer en un comunicat que va delimitar les conseqüències de la brutal entrada d’Escalante. Amb prou feines havien transcorregut vuit minuts de partit. La planxa del futbolista de l’Eibar li va provocar un esquinç al lligament lateral extern del turmell dret, que ni va ser sancionat amb falta ni encara menys va veure targeta.

Busquets no es lesionava  des del 4 de març del 2015 i també va ser per una entrada al turmell dret

DES DE LLUNY

Denis va ocupar el llavors dramàtic buit i el va suavitzar amb el seu gol. El primer que marcava amb el Barça. Amb un gran xut des de fora de l’àrea, una sort que l’equip aprofita poques vegades. Només 12 gols han arribat de lluny i la meitat, de llançament de falta directa.

JUAN HERRERO

Busquet se'n va en llitera de la gespa d'Ipurua després de caure lesionat en el minut 8 de partit.

    Busquets, mentrestant, es lamentava a la llitera del vestidor mentre una ambulància es preparava a Ipurua per si era necessari el trasllat del futbolista. Busi no tenia ànims ni de recargolar-se, segurament espantat per la flexió que va patir el seu turmell dret i que li va recordar la pitjor lesió que havia patit en el transcurs dels últims temps. La mateixa que el va fer protagonista del comunicat mèdic del 4 de març del 2015.

"Tinc tots els cromos de l'àlbum", "Tinc tots els cromos de l'àlbum", diu Luis Enrique després de recitar els substituts de 'Busi': Rakitic, Gomes, Sergi Roberto i Mascherano

TRES PARTITS DE REFERÈNCIA

Aquell dia va ser Pina, del Vila-real, qui li va entrar, de cara, al turmell dret i li va produir una lesió a la sindemosi. Busquets va reaparèixer el dia 22. S’havia perdut tres partits. ¿Un indicatiu del període de baixa que passarà ara?

VINCENT WEST

Messi felicita Denis pel seu gol, el 0-1.

El doctor Pruna no va voler fer ahir un pronòstic de convalescència. Les proves que se li efectuaran avui, quan torni a Sant Joan Despí, aventuraran l’estada a la infermeria. L’hi esperen Andrés Iniesta, amb una lesió al soli esquerre, i Rafinha, que es va fer mal al bíceps femoral. Un cop al maluc va motivar un altre partit de baixa de Busquets aquell exercici.

El trident va passar la factura  de l'ensurt i el Barça tanca un balanç de 16 gols a 1 en 5 partits amb l'Eibar

Denis va fer la primera cura del Barça, i el trident va passar la factura de l’ensurt patit a la segona meitat. Messi, Suárez i Neymar, que ja marca de jugada després de dos gols de penal a la Copa van tirar per terra Yoel. El Barça ha sumat 16 gols en els cinc partits jugats contra  l’Eibar, i només n’ha encaixat un.

RECANVIS DE SOBRES

Notícies relacionades

Afinat el trident, Luis Enrique només haurà de rumiar qui ocupa el buit de Busquets. Té molts candidats. N’hi sobren. Encara que a Ipurua Denis va entrar al camp, va ser Rakitic qui va exercir el paper matriu. André Gomes ha sigut el substitut de Busi un parell de vegades, i Luis Enrique considera que Sergi Roberto, reciclat com a lateral, és qui reuneix les millors condicions per ser el nucli de la medul·lar. Però el substitut natural, cultivat tota la vida per ser migcentre, és Javier Mascherano, que també ha sigut reconvertit davant la impossibilitat de crear competència a Busquets.

Luis Enrique va recitar tots els noms quan li van preguntar si havia escollit el futur substitut del pilar vallesà. «Tinc tots els cromos de l’àlbum, deixa que pugi a l’autobús i mengi una mica de sushi», va respondre a la sala de premsa sobre la infinitat de recursos de què disposa per reemplaçar un dels titulars indiscutibles de l’equip. Dijous vinent escollirà el primer, en la tornada a la Copa contra la Reial. Tots cinc estaran a punt. La resposta del tècnic va evidenciar que, una hora i mitja després, la lesió que havia patit Busquets era menys greu del que va semblar al principi. L’alarma es va apagar.