Football Leaks revela el contracte de Neymar amb el Barça

La filtració mostra uns guanys de 45 milions bruts en un conveni ple de clàusules

 

  / AP / ALVARO BARRIENTOS

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El portal web 'Football Leaks' segueix postulant-se com el maldecap més gran dels grans clubs a Europa. Després d'una innombrable sèrie de filtracions sobre els contractes de futbolistes, entre ells el de Sergio 'Kun' Agüero, Di Maria o el dels madridistes Bale James, que va provocar més d'un cisma entre les diferents entitats, la pàgina web ha revelat aquest dilluns un dels que més incertesa despertava. El contracte de Neymar pel Barça ha sigut el següent a sortir a la llum, en un document de 13 pàgines ple de clàusules que engrandeixen les xifres inicials pactades el juny del 2013. 

En una infinitat de condicions, la primera d'elles no deixa indiferent ningú. Amb una clàusula de rescissió de 190 milions, el brasiler es va embutzacar 8,5 tan sols pel seu fitxatge en concepte de prima. Amb un salari de 5 milions bruts, la xifra va en augment tenint en compte les clàusules del seu contracte. Entre les cinc temporades pactades, la suma ha d'augmentar fins als 45.9 milions d'euros tal com reflecteix el document filtrat pel portal web. En aquest conveni, s'estipulen diferents condicionants com que el brasiler ha de disputar almenys el 60% dels partits, comptabilitzant aquells on disputa un mínim de 45 minuts. En cas d'aconseguir-ho, el blaugrana rep 1.062.000 d'euros. Per cada convocatòria independentment de si juga o no, Neymar s'emutxaca 100.000 euros. 

INCENTIUS PER TÍTOLS

Tercer en aquesta edició de la Pilota d'Or,Pilota d'Or tan sols superat per Messi Cristiano Ronaldo, en cas d'aconseguir el premi la retribució seria de 425.000 euros. A nivell de títols, les combinacions són múltiples. Des de 637.000 euros per la Lliga, fins a 850.000 per conquistar la Champions, passant pels 1.700.000 en cas d'aconseguir el triplet, tal com va passar la temporada passada.

EL CATALÀ, UNA PRIORITAT

Notícies relacionades

Més enllà de les xifres al voltant del seu rendiment futbolístic, el Barça també porta a terme una sèrie de pautes a nivell de comportament per a Neymar. La premissa és clara: "mantenir la seva condició física i esportiva al màxim nivell". Per això, es prohibeixen les activitats esportives que puguin posar en risc el seu estat físic com les motos aquàtiques, el parapent o l'escalada. 

Al contracte, el Barça també es va guardar una clàusula per aconseguir el compromís del futbolista en l'aprenentatge de la llengua catalana, una cosa que per una altra part és habitual en els fitxatges del Barça. Sense remuneració pel mig, el club es va comprometre a facilitar-li tots els mitjans per aconseguir l'adaptació total del futbolista a Catalunya. "Realitzar màxims esforços per integrar-se en la societat catalana, respectant i assumint els seus valors culturals, comprometent-se especialment en l'aprenentatge de la llengua catalana, vehicle fonamental per a l'esmentada integració".