I segueix la ratxa: 28 partits sense perdre

L'equip iguala el rècord de Guardiola i Luis Enrique celebra els seus 100 partits a la banqueta

marcosl32698393 valencia 7 2 2016 deportes  liga bbva  levante ud 160207131143

marcosl32698393 valencia 7 2 2016 deportes liga bbva levante ud 160207131143 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / VALÈNCIA

No hi ha res millor per celebrar els seus 100 partits a la banqueta del Barça que posar-se a l'altura de l'altre gran Barça de la història. Luis Enrique ha complert aquesta xifra centenària i l'equip ha igualat el rècord de Guardiola (2011) i ha deixat enrere el de Michels: 28 partits sense perdre, amb 23 victòries i 5 empats, el mateix repartiment que aquell únic precedent. I no només en aquest apartat. Han encaixat els mateixos gols (14) i en els gols a favor només n'hi ha un de diferència (86 ara davant de 85). "Quan s'acabi la temporada veurem si ha servit per alguna cosa. S'ha d'esperar al final", ha assegurat el tècnic.

Ara el Barça té a la mà l'opció de superar-lo, també a València curiosament, en la cita de Copa de dimecres. Serà l'únic al·licient en un duel de tràmit després del 7-0 de l'anada. Precisament, aquesta situació provocarà que Luis Enrique presenti un onze amb moltes rotacions i en el qual més que probablement no hi haurà el trident, i que al València no li quedi més que salvar l'honor davant una afició encesa.

Notícies relacionades

El Barça ha patit molt més del que s'esperava davant el cuer i s'ha hagut d'esperar fins al temps afegit, quan ha marcat Suárez, perquè pogués respirar tranquil. Cent partits amb 80 triomfs converteixen Luis Enrique en el tècnic centenari amb les millors xifres, davant de Pep Guardiola, Helenio Herrera (en dues etapes), Terry Venables, Johan Cruyff, Frank Rijkaard, Fernando Daucik, Rinus Michels i Louis van Gaal. "Està bé, millor arribar als 100 que als 50. No em diuen gaire les xifres, m'interessen els objectius col·lectius", ha dit el tècnic.

Després de conquistar el triplet, arrodonit amb la Supercopa d'Europa i el Mundial de Clubs, el Barça de Luis Enrique té davant el repte de repetir aquesta gesta. De moment, es manté líder a la Lliga, amb un partit menys (el de l'Sporting, que es jugarà el 17 de febrer), virtualment classificat per a la final de Copa i en vuitens de la Champions, on s'enfrontarà a l'Arsenal.