Luis Enrique: "¿Nolito? A veure si vénen els Reis Mags"

El tècnic del Barça felicita els seus jugadors per superar la mala primera meitat contra l'Athletic

 

  / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

A la primera part, amb un Barça gris i irreconeixile, que feia la sensació de ser el mateix de la primera part de Màlaga, cada jugada era motiu d’assemblea entre els jugadors blaugrana. Hi va haver una acció, quan ni s’havia arribat al minut 10, en què Ter Stegen va deixar la porteria i es va acostar a la banqueta per demanar instruccions, mentre els seus companys llançaven un córner. Piqué, poc després, anava també a l’àrea tècnica per sol·licitar consell de l’entrenador asturià. No hi havia forma de sortir de la foscor, però tot va canviar. «Felicito els meus jugadors, som on volem ser. Ja hem vist que han caigut rivals d’altíssim nivell», va dir Luis Enrique, feliç d’arribar a semifinals.

Luis Enrique

TÈCNIC DEL BARCELONA

"Som on volem ser, ja hem vist que han caigut rivals d'altíssim nivell"

Després, ja en la segona meitat, Neymar va arrencar el Barça de la penombra i Suárez (30 gols en 31 partits), assistit per Messi, va evitar el naufragi blaugrana, sense oblidar l’impressionant desplegament físic de Sergi Roberto i la jerarquia aèria de Piqué, tant a l’àrea de Ter Stegen com a la d’Herrerín. Solvent al darrere, repel·lint accions d’estratègia i decisiu en el 2-1, lluitant amb el gol dos cops fins que va batre el meta basc. I quan l’equip deambulava, va engegar un parell de crits al Camp Nou perquè es despertés: l’equip i la gent. «Hem fet una primera part dolenta, però després hem canviat d’actitud», va admetre Suárez triant, potser, la paraula clau per entendre la mutació del Barça. «A la primera part hem sigut inferiors, no trobàvem solucions», va dir Luis Enrique. «A la segona hem sigut superiors», va afegir.

LA REACCIÓ

El Barça no tenia respostes a la pressió alta de l’Athletic, que el va sotmetre a la primera part a una tortura. Amb Mascherano de migcentre, imprecís i insegur, i una ala esquerra defensiva nova (Mathieu de lateral i Vermaelen de central), l’equip estava molt apagat.

«Hem jugat molt bé a la primera meitat», va emfatitzar Valverde, admetent, això sí, que després no els van arribar les cames. «Després, hem notat el desgast i, és clar, el Barça no et perdona», va admetre el tècnic de l’Athletic. I Valverde va recordar «la mà i la targeta groga a Suárez, però l’àrbitre devia tenir les seves raons», que li hauria d’haver costat l’expulsió. «Jo no parlo dels àrbitres», va replicar Luis Enrique. «Té molt mèrit l’Athletic. Però també en té molt el que ha fet el Barça», va dir l’asturià.

Ernesto Valverde

tècnic de l'athletic

"Hem jugat molt bé a la primera part, però després hem acusat l'esforç i el desgast. I el Barça, és clar, no et perdona"

Notícies relacionades

És veritat, com va dir Luis Enrique, que el Barça ha encadenat «dues mitges parts dolentes», en referència a Màlaga i Athletic, però va negar que el Barça hagi entrat en crisi. Ni de bon tros. Els números parlen d’una ratxa espectacular: 25 partits sense perdre (20 victòries i 5 empats). Però Luis Enrique, un cop l’equip ha sumat el seu increïble registre de sisena semifinal consecutiva de la Copa del Rei, en vol encara molt més per ampliar el Museu del Camp Nou. Per començar, digui el que digui la directiva de Bartomeu, el tècnic encara espera Nolito, el davanter que reclama des de fa mesos.

«¿Nolito? El mercat s’acaba dilluns, ¿oi?», es va preguntar després de forma metafòrica Luis Enrique. «Doncs esperarem si vénen els Reis Mags», va dir el tècnic blaugrana. Deia la junta que havia entès que es quedaria sense Nolito. El que no entén és que no l’hi portin.