El Barça descarta la cessió de Nolito

El Celta no accepta l'oferta de tres milions d'euros que li plantejava el club blaugrana per tenir el davanter fins al juny

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Celta no accepta. I el Barça dóna per descartada la cessió de Nolito després de rebre l'última negativa del club gallec.La directiva blaugrana volia tenir el davanter que havia demanat Luis Enrique des de fa diversos mesos sota la fórmula d'una cessió fins al 30 de juny per la qual abonaria tres milions d'euros en el que s'ha qualificat de fórmula imaginativa. Però el Celta exigia que s'abonessin els 18 milions d'euros que fixa la clàusula de rescissió del futbolista.

El Barça, però, no estava disposat a emprendre l'operació per no entrar en risc econòmic pel nivell d'ebitda, l'indicador que serveix per controlar el deute del club que no pot superar el 2,5. En la temporada passada, es va arribar al 3,2, i per aquest motiu la directiva, atenent-se a l'article 67 dels estatuts, reclama màxima prudència per no veure's obligada fins i tot a dimitir, per la qual cosa hauria de convocar eleccions.

El Barça oferia tres milions per una cessió. I el Celta insistia en els 18 de la clàusula.

No ha contemplat, per tant, la innovadora via que li plantejava el club blaugrana perquè no només el debilitava esportivament (Nolito és la gran estrella del projecte de Berizzo) sinó que també erosionava la imatge davant l'afició celtista després de la marxa d'Augusto a l'Atlètic. El Barça, per la seva part, no volia ni podia, segons sosté, fer aventures econòmiques.

Las claves de la noticia

  • Proposta imaginativa  El Barça oferia tres milions d'euros per la cessió de sis mesos, però no garantia més quantitats.
  • El Celta exigeix la clàusula  El club gallec no ha atès la proposta blaugrana i s'ha refugiat en la clàusula de 18 milions d'euros per vendre al jugador.
  • L'esperança del davanter L'esperança del davanter El mercat hivernal es tanca dilluns que ve 1 de febrer, a les 23.59 hores, i Nolito esperarà fins a l'últim moment perquè es desbloquegin les negociacions.

SENSE QUART DAVANTER

El tècnic volia Nolito per potenciar l'atac després de la venda en els dies finals del mercat estiuenc de Pedro al Chelsea per 27 milions d'euros més tres en variables. A més, l'opció que usava Luis Enrique per suplir el canari després de la seva marxa a la Premier era Rafinha, però aquest va patir una greu lesió al setembre. L'entrenador, segons fonts del club blaugrana, va entendre els arguments de la junta i tan sols autoritzaria la cessió de Douglas, única operació viable en aquest mercat hivernal perquè, a falta de Nolito, no vol més moviments a la plantilla.

ENCARA SEGUEIX LESIONAT

Notícies relacionades

Malgrat que la proposta del Barça, que se centrava només en els tres milions d'euros per la cessió sense garantir més quantitats al juny, ha sigut rebutjada pel Celta, el davanter encara confia que es desbloquegin les converses que s'estan realitzant des de fa mesos. Nolito espera que el club gallec accepti la seva petició de tornar al Barça i aguantarà fins al dilluns 1 de febrer, data del tancament del mercat hivernal, amb aquesta esperança. De moment, ni juga. Fa més d'un mes i mig que està lesionat. Es va lesionar el 12 de desembre i li van diagnosticar llavors quatre setmanes de baixa. Però no ha tornat al camp.

Avui no serà al Calderón amb el Celta per jugar la tornada dels quarts de la Copa amb l'Atlètic (0-0 en l'anada) ni al Camp Nou, «Està recuperat de la lesió, però ha de trobar la seva millor forma física», va afirmar Eduardo Berizzo, tècnic del club gallec, «cansat del tema Nolito» Tant com Luis Enrique, que es queda sense el seu davanter.