Luis Enrique encara espera Nolito aquesta última setmana

Neymar es recupera i Busquets i Arda, amb febre, dubtosos a la Copa

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Luis Enrique és pacient. Encara espera que arribi Nolito, el davanter que va demanar fa mesos, per completar la seva plantilla. Però el mercat hivernal entra en la seva última setmana (es tanca el dilluns 1 de febrer a les 23.59 hores) i encara no el té al Camp Nou arran de la complexa situació econòmica que té el Barça, que no pot passar per sobre de 2,5 vegades l’EBITDA. I la temporada passada es va arribar al 3,2, de manera que la directiva, seguint el text de l’article 67 dels estatuts del club, reclama màxima prudència.

    Luis Enrique, en canvi, veu necessari suplir la marxa de Pedro (27 milions d’euros fixos en va pagar el Chelsea més tres en variables) amb un davanter que li proporcioni regat, desequilibri i, a més, gol. Això ho encarna Nolito, que va patir amb el Celta una lesió muscular a mitjans de desembre (en tenia per a un mes) i encara no ha tornat a jugar. El club gallec al·lega que té «una petita molèstia», encara que, en realitat, forma part d’una complexa negociació que s’arrossega ja des de fa unes quantes setmanes.

Notícies relacionades

    El Celta vol cobrar els 18 milions de clàusula de Nolito, però el Barça, acollint-se a aquesta contenció econòmica que se li reclama, busca una fórmula imaginativa com una cessió fins al juny i després executar una opció per quedar-se’l en propietat. El temps s’acaba i Nolito encara no ha arribat.

AMB PIQUÉ, TAMBÉ

Luis Enrique recupera, en canvi, Neymar per enfrontar-se a l’Athletic en el sisè i últim duel del curs. El davanter brasiler, que es va perdre la cita de La Rosaleda afectat per unes petites «molèsties musculars», es va entrenar amb normalitat, igual que Piqué, baixa a Màlaga per sanció. El problema per al tècnic és que ni Busquets ni Arda Turan van poder treballar amb el grup, afectats tots dos per «un procés febril», que complica demà la seva presència en la tornada dels quarts de la Copa amb l’Athletic (1-2 en l’anada per als blaugranes). Jordi Alba confia a arribar a la cita de dissabte contra l’Atlètic.