LA JORNADA DE LLIGA

Espanyol - Barça, en directe

Seguiment en directe de l'Espanyol de Galca i el FC Barcelona de Luis Enrique en partit de la Lliga BBVA

jmexposito32287981 cornella el prat     02 01 2016       iniesta y ja160102170804

jmexposito32287981 cornella el prat 02 01 2016 iniesta y ja160102170804

2
Es llegeix en minuts

Diu Luis Enrique que no li agrada enfrontar-se a un mateix equip tres vegades durant 11 dies, però això és exactament el que li passa al Barça amb el Espanyol. Aquest dissabte a la Lliga BBVA i després, dos seguits de la Copa del Rei. El d'avui és el primer partit del 2016 per als dos equips. El FC Barcelona ha de guanyar per mantenir-se en el liderat i l'Espanyol, per alleujar el patiment consubstancial a la seva història.


15.56. Surten els dos equips i els col·legiats a la gespa. ¡Està a punt de començar el derbi! Gran manera de començar l'any (sobretot {per al} {que} guanyi).

15.53. De fet, les grades es veuen molt buides tractant-se d'un derbi.

15.50. El {dinar} de directives, per cert, s'ha celebrat en l'avantllotja del mateix estadi, i és que a quatre dies de {Reis} i amb el centre comercial al costat, hauria sigut impossible dinar fora de l'estadi i mirar d'arribar a temps al partit. Els socis de l'Espanyol i els veïns de la zona saben de què} {parlem}.

15.48. Galca {li} deu tenir ganes al Barça. {Onze} vegades es va enfrontar a l'equip blaugrana com a futbolista (a l'Espanyol i el Vila-real) i mai {el va guanyar (3 empats i 8 derrotes). Això sí, quan militava a {Segona} amb el Mallorca va vèncer el Barça B.

15.45. Els equips ja escalfen sobre la gespa del {RCDE} {Stadium}, que és des d'avui el nou nom de l'estadi, a l'espera d'un patrocinador que reemplaci el fiasco de {Power8}. Un quart d'{hora} per al xiulet inicial de González-González.

15.43. El Barça mai ha perdut en les sis visites que ha fet a l'estadi de Cornellà. El primer derbi en el nou estadi es va saldar amb empat a 0, i la temporada 2011-12 hi va haver un empat a 1, però en els altres quatre {duels} hi haver triomf blaugrana. Els tres últims resultats {van ser} 0-2, 0-1 i 0-2.

15.38. Així ha sigut l'arribada de la plantilla del Barça a Cornellà, cortesia del gabinet de premsa del FC Barcelona. 


15.35. Mai està de més repassar la classificació abans de començar la jornada:

1r Barça, 38 punts (1 partit menys)

2n Atlètic, 38 punts

3r Reial Madrid, 13 punts

4t Vila-real, 33 punts

...

11è Espanyol, 20 punts

15.20. Ja coneixem els onzes inicials. L'Espanyol sortirà amb Pau, Javi López, Álvaro, Enzo Roco, Víctor Álvarez, Diop, Jordán, Hernán Pérez, Burgui, Asensio i Caicedo. Pel Barça, l'onze que tothom considera titular: Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Suárez i Neymar.

Notícies relacionades

L'entrenador del Barça diu que sí, que el 2015 va ser gloriós, però que en vol més i que confia en el tarannà competitiu de la seva plantilla. "Sempre estem en la dificultat de tornar a guanyar, però aquests jugadors han demostrat que no es cansen de guanyar. Tot el que hem guanyat en l'últim any és passat", va explicar després de dirigir el primer entrenament de l'any a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí.

El romanès Constantin Galca encara s'està adaptant a la banqueta blanc-i-blava i el seu tram inicial ha sigut irregular. Aspira que el seu equip pressioni a dalt i vagi a buscar els partits amb valentia. Però és evident que li esperen tres cites estressants.