Galca: "Intentarem prendre'ls la pilota"

El tècnic de l'Espanyol insisteix en el seu discurs ofensiu abans del derbi d'aquest dissabte a Cornellà

Galca, en un entrenament de l’Espanyol a Cornellà.

Galca, en un entrenament de l’Espanyol a Cornellà. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ja ho va comentar després de caure a Sevilla i ahir hi va tornar a insistir. Constantin Galca té molt clar l’Espanyol que vol. La seva idea és innegociable, sigui quin sigui el rival. Potser no tindrà les peces ideals per practicar el futbol que desitja i el Barça tampoc sembla l’adversari idoni per a una aposta arriscada, però el tècnic romanès no s’arronsarà. "Juguem contra el millor equip, ho han demostrat, però esperem posar-los en dificultats. Intentarem fer-ho bé i crear ocasions. Hem de jugar com ells i guanyar-los. Intentarem prendre’ls la pilota", va dir ahir el preparador. 

Galca no és un tècnic de grans reflexions ni excessives paraules, però sap molt bé quina és la seva filosofia i ho expressa amb claredat. "Ja sabem que són bons en possessió, però intentarem córrer, ser agressius i moure’ns entre línies quan tinguem la pilota", va afegir l’entrenador, a qui no l’obsessiona defensar com sigui la seva porteria. Davant un equip amb l’efectivitat del Barça això serveix de poca cosa. "Confio en els meus jugadors. Estan molt connectats. Ho donaran tot. Si sortim reforçats d’un partit contra el Barcelona seria clau. Lluitarem per imposar-nos". Diop, sancionat al Pizjuán, és l’única novetat de la convocatòria, en què no van entrar els lesionats Cañas i Víctor Sánchez. 

AMBICIÓ A CORNELLÀ

Notícies relacionades

Els jugadors periquitos disputaran el seu tercer partit a casa amb Galca, que es va estrenar amb una victòria a la Copa contra el Llevant i va superar després el Las Palmas en un matx que va aportar molta tranquil·litat al quadro blanc-i-blau, sobretot tenint en compte l’exigent calendari que s’acosta. L’equip ja va perdre al Pizjuán i ara arriba el Barça. El Vila-real, que ocupa zona de Champions, serà el següent visitant. 

Evitar els errors en la sortida de pilota comesos a Sevilla i mantenir la concentració els 90 minuts és el gran objectiu de Galca, que tornarà a apostar per la pilota com a únic camí per fer alguna cosa important. La derrota potser és inevitable, però perdre oferint una bona imatge sempre és més suportable.