Un linier denuncia pressions per perjudicar el Barça en el clàssic

L'advocat del col·legiat demana a la Guàrdia Civil que investigui el cas

1
Es llegeix en minuts

Un assistent de Primera Divisió, suposadament internacional, que guarda la seva identitat en secret per no veure perjudicada la seva carrera arbitral, ha posat en coneixement de la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona haver rebut pressions des del Comitè Tècnic d'Àrbitres per afavorir el Madrid i perjudicar el Barça en el clàssic del 21 de novembre vinent que es juga a l'estadi Santiago Bernabéu.

La denúncia, que ha fet pública aquest dimecres el diari 'L'Esportiu', ha sigut enviada a la fiscalia per part de l'advocat barceloní Jacinto Vicente Hernández, que guarda amb cautela la identitat del seu client. Segons l'escrit, publicat per la COPE, la persona que va trucar al linier i el va pressionar és José Ángel Jiménez Muñoz de Morales, actual vocal del Comitè Tècnic d'Àrbitres.

La suposada trucada es va produir fa un mes quan Jiménez Muñoz de Morales --sempre segons la denúncia-- va parlar amb un dels candidats a xiular el clàssic i li va dir que "hauria d'intentar dirigir el partit d'una manera determinada, que en definitiva suposi perjudicar els interessos d'un dels clubs", en concret, "el Futbol Club Barcelona". A continuació, afegeix l'escrit de l'advocat, aquest àrbitre es va posar en contacte amb el seu assistent per dir-li que "seria més convenient que les decisions més difícils les prengués l'àrbitre principal, ja que la seva figura és més mediàtica, genera més controvèrsia i estan sotmesos a un control més gran dels mitjans".

Notícies relacionades

Segons aquesta denúncia no es tracta de la primera ocasió en què un membre de l'estament arbitral rep pressions en aquest sentit i, sense revelar la identitat de cap altre assistent, sí que s'indica que la víctima podria haver sigut un dels ajudants del col·legiat castellanolleonès José Luis González González.

El lletrat també indica en la denúncia que ha sol·licitat la intervenció de la unitat de la Guàrdia Civil adscrita a la Fiscalia Anticorrupció perquè investigui els fets.