LES ELECCIONS BLAUGRANA

Els candidats a la presidència del Barça firmen el 'Compromís de país'

Bartomeu, Laporta, Benedito i Freixa s'adhereixen al document a favor de la independència promogut per l'Assemblea Nacional Catalana, Òmniun, la Plataforma Proseleccions i la UFEC

1
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa, els quatre candidats a presidir el Barça, han rubricat aquest dijous el 'Compromís de país', un document comprometent-se a defensar la llengua catalana i adherir-se al full de ruta cap a la independència del 27 de setembre, entre moltes altres iniciatives.

Els quatre aspirants han firmat el text propiciat per l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, la Plataforma Proseleccions Catalans i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), en un acte celebrat al Camp Nou en què també han participat Muriel Casals (Òmniun), Jordi Sánchez (president de l'Assemblea Nacional Catalana), amb Gerard Esteva (UFEC) i Xavier Vinyals (Plataforma Proseleccions).

El document, de sis punts, també reclama el suport a les seleccions esportives catalanes i al seu reconeixement internacional. Igualment, s'alinea clarament amb totes les iniciatives en favor al dret a decidir del poble de Catalunya i a denunciar els greuges que pateixi l'esport català.

Al costat dels catalans

Notícies relacionades

Els quatre candidats han expressat el compromís del Barça en favor de Catalunya, i Bartomeu ha recordat que el club "no fa política, sinó que fa país i està a favor dels catalans, als quals ha d'acompanyar en aquests moments". Laporta ha deixat molt clar que el compromís del club és amb el país. "Si surto president, el Barça es posicionarà en favor del sobiranisme i de la llista d'Artur Mas Oriol Junqueras". Benedito també ha deixat clar que la institució "ha d'estar alineada amb el dret a decidir del poble de Catalunya".

Bartomeu ha recordat que el Barça fa molts anys que està compromesa amb cinc dels sis punts del document. El nou, adherir-se al full de ruta del 27-S, "és al que es compromet el club a partir d'ara".