LES ELECCIONS BLAUGRANA

Bartomeu aspira a ingressar 1.000 milions d'euros el 2021

"A qualsevol candidat que vulgui portar un jugador en campanya li diria que abans parli amb Luis Enrique", diu l'expresident del Barça

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

Josep Maria Bartomeu, expresident del Barcelona i gran favorit en les eleccions del 18 de juliol, ha dissenyat la ruta que pot portar el club a una descomunal xifra en els pròxims sis anys. "L'autopista i el camí estan traçats per aconseguir 1.000 milions d'euros d'ingressos el 2021", ha assegurat aquest dimarts. Seria la primera entitat esportiva del món a arribar a aquesta cota insòlita. "Serà fàcilment assumible", ha dit el precandidat, que ha recalcat que el 2010 es van fixar l'objectiu d'arribar als 600 milions d'ingressos "i s'ha fet un any abans".

L'autopista està dissenyada. Ara falta construir-la. I l'equip de Bartomeu, amb Manel Arroyo, exvicepresident en l'última junta, i Oriol Tomàs, exdirectiu de Nike, al capdavant, ha elegit com a via l'actualització dels acords que ara té el club. Com, per exemple, el de Nike, ja que, segons Arroyo, la seva megabotiga al Camp Nou és "la segona que més factura de Nike al món, només darrere de la de la Cinquena Avinguda de Nova York". Per això, el pròxim repte és situar-se al nivell del Manchester United amb Adidas, o sigui, cobrar com a mínim 90 milions d'euros anuals.

"El camí per arribar als 1.000 milions és el patrocini i tot el que puguem guanyar en l'àmbit digital", ha precisat Bartomeu. "El club, sent el número u del món, i esperem seguir sent-ho, ha de tenir el contracte d'esponsorització de la samarreta número u del món", ha dit després l'expresident avisant els futurs patrocinadors.

Noves vies d'ingressos

Notícies relacionades

A més, Bartomeu es planteja, "veient com està el mercat", "comercialitzar la samarreta d'entrenament com un actiu a part". L'expresident està obstinat a obtenir el màxim nombre de recursos econòmics possibles en la seva ruta cap als 1.000 milions d'euros. En aquest sentit, també estudia "implementar una aliança perquè els jugadors i els club vagin de la mà en la comercialització dels drets d'imatge".

A nivell esportiu, i després que Joan Laporta hagi insistit a fitxar Pogba aquest mateix estiu, tot i la contractació ja oficial del turc Arda Turan, Bartomeu ha sigut clar. "Demano a tothom que parli abans amb Luis Enrique, que ha portat aquest equip al triplet. I la confiança que li vam donar l'estiu passat s'ha vist que la mereixia. Qualsevol candidat que vulgui portar un jugador en aquesta campanya ha de parlar abans amb Luis Enrique", ha dit.