LA FINAL DE LA COPA DEL REI

El Govern demana a Bartomeu que el Barça respecti l'himne espanyol

El president blaugrana rep una carta dels secretaris d'Estat de Seguretat i Esport en què es commina el club a "respectar els símbols de convivència democràtica"

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, ha rebut una carta personal com a màxim dirigent del club blaugrana, firmada per Francisco Martínez, secretari d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior, i per Francisco Cardenal, secretari d'Estat d'Esports, tots dos en nom del Govern espanyol, en què se'l commina a fer tot el possible perquè aquest dissabte es respecti l'himne espanyol i s'eviti la xiulada en l'inici de la final de la Copa del Rei que es juga al Camp Nou.

El Consell Superior d'Esports (CSD) no ha volgut fer públic el text de la carta, ja que entén que és una missiva de "tipus personal" al màxim dirigent blaugrana, però sí que ha avançat que el text és un resum amb un redactat "cordial" de les conclusions que es van fer públiques dimecres passat despres de la reunió preparatòria de la final de la Copa del Rei.

ADOPCIÓ DE MESURES

Els dos secretaris d'Estat, en nom del Govern, recorden en la carta a Bartomeu que el Barça és "un club prestigiós", i per tant se'l convida a "adoptar totes les mesures per fer respectar els símbols de convivència democràtica", en al·lusió a la xiulada a l'himne, a l'inici de la final.

El Govern recorda a la missiva la normativa del Barça de "tolerància zero" davant qualsevol acte d'incivisme i la destaca com un dels èxits i "arguments del Barça". Al final del text es fa una crida al respecte per part del club blaugrana.

Notícies relacionades

Fonts del CSD han afirmat a aquest diari que el president de l'Athletic, Josu Urrutia, també ha rebut una carta amb un text similar, dirigida al seu president, i firmada pels dos secretaris d'Estat.

VILLARRUBÍ HO VEU EXAGERAT

El vicepresident tercer del Barça, Carles Vilarrubí, ha reconegut a RAC-1 que la carta obliga el club: "Institucionalment, el club ha de demanar a tothom formalment que respecti els himnes i les institucions". Segons ha explicat Vilarrubí, a la carta es demana explícitament que el club posi els mitjans perquè no es produeixin "alteracions contra els símbols de l'Estat". Segons l'opinió de Vilarrubí, la polèmica per la possible xiulada "està sortint de mare", i considera que "algú exagera la polèmica".