L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Alves: "Em quedo, Luis Enrique compta amb mi"

El defensa blaugrana lamenta la "falta de respecte del club i de l'afició" per dubtar de la seva continuïtat

"Tinc contracte fins al 2016. Com més baixen les expectatives, més em mola", afirma, assumint que no ha estat al seu nivell

El defensa blaugrana diu que davant les dificultats té molta personalitat. / ATLAS / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / Barcelona

"Necessitava escoltar Luis Enrique. I ell m'ha dit que compta amb mi. Si ell compta amb mi, jo compto amb ell". Dani Alves, el defensa del Barça, ha assegurat aquest dijous que, de moment, no abandonarà el Camp Nou. El club es va plantejar col·locar-lo al mercat, però no va trobar sortida per al brasiler. "Si me n'hagués anat ara, hauria semblat que la culpa de tot el que ha passat en aquest equip en els dos últims anys és meva. Assumeixo que no he estat al meu nivell, però em quedo. Mai m'he vist a fora, mai m'hi vaig veure perquè no volia marxar. El que em mola és que hi ha una desconfiança. Com més baixen les expectactives, més orgull, més motivació tinc", ha recalcat.

"¿En què ha fallat? Que el meu equip no ha competit com sempre. M'han faltat una mica al respecte. Una mica el club, una mica l'afició, una mica tots. Jo sóc el responsable. Vaig acostumar la gent a un nivell i quan no el vaig donar, doncs va passar això", ha explicat el jugador, que té contracte fins al 2016. "I vull complir-lo --ha recalcat diverses vegades--. No hi ha cap clàusula sobre el nombre de partits jugats aquesta temporada. Tinc contracte fins al 2016". 

Missatge a Neymar

"Tinc claríssim que hi havia dubtes sobre la meva continuïtat. Les històries que es diuen no em serveixen. No estan tractant amb nens", ha afegit en una clara referència a la junta blaugrana. "Però quan vaig escoltar que Luis Enrique comptava amb mi, tot va quedar clar. Ara em toca treballar i fer-ho el millor que pugui. És un repte bonic, un gran desafiament", ha dit Alves, que ha instat Neymar a "millorar en aquest segon any". "Si no, li cauran pals com a mi. Però cada vegada s'entén millor amb Leo, amb els companys, amb l'equip", ha dit sobre el seu compatriota.

Notícies relacionades

Quant al possible fitxatge de Douglas Pereira, el lateral brasiler del São Paulo, que sembla pràcticament tancat, ha estat contundent: "És un gran jugador. Desitjo que el Barça el contracti. Els grans jugadors són sempre benvinguts". Igual de benvingut que és Luis Suárez. "Nosaltres necessitem gent dolenta, si no, tot em ve a mi --ha dit fent broma sobre el davanter uruguaià--. Luis té sang competitiva i és un de gran. Li recomano que no canviï la seva personalitat, que segueixi lluitant a mort. És un jugador diferent de tots els altres".

Elogis a Tata

Alves també ha recordat la debacle de la temporada passada i ha assumit la seva part de responsabilitat. "La culpa del que va passar l'any passat no és de Tata, és la nostra. És un grandíssim entrenador i una grandíssima persona. No vam saber fer les coses bé. No vam merèixer el títol, hauria estat una injustícia", ha assegurat. I per acabar ha demanat que se'l valori "pel que fa al camp" i no pel que fa a fora, desvinculant així la seva carrera futbolística del seu paper en les xarxes socials.