L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Pedro: "Si el míster em posa de lateral, m'adaptaré"

El davanter blaugrana ha rebutjat bones ofertes per anar-se'n del Barça després de constatar que el club "manté tota la confiança" en ell

El davanter blaugrana té assumit que té molta competència, però es mostra obert a adaptar-se a una altra posició. / FC BARCELONA

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / Saint George's Park (Enviat especial)

Pedro Rodríguez va acabar amb molts dubtes la temporada passada després de constatar que no tenia protagonisme en les cites importants amb Tata Martino. Aquesta situació i el fet de tenir bones ofertes, li van fer plantejar-se deixar el Barça, cosa que al final va descartar. "Vaig parlar amb [Andoni] Zubizarreta i em va traslladar la confiança del club. A més, venia un entrenador que ja em coneix del Barça B i que sap què puc donar", ha explicat el davanter canari a Saint George's Park, feliç per continuar com a blaugrana. "La meva idea era seguir al club de la meva vida, el club que m'ho ha donat tot".

L'internacional sap que tindrà una dura competència per tenir minuts en una davantera amb Messi, Neymar Suárez. "Cada any arriben grans fitxatges i toca competir amb ells, igual que amb Deulofeu Rafinha, però sempre ha estat així, com en l'època que hi havia Henry, Ibrahimovic Etoo", ha assumit. Davant aquesta realitat, Pedro no descarta poder ocupar una altra posició, la de lateral dret, si l'entrenador l'hi demana. "Si és així, intentaré adaptar-me. Amb Vicente del Bosque en la selecció ja he jugat de lateral en alguns partits a l'Eurocopa. La veritat és que em sento més còmode de davanter, on més m'agrada, però si he de canviar, intentaré fer-ho el millor possible", ha assegurat.

Els beneficis de no fer una gira

Pedro ha valorat que aquesta pretemporada es faci una concentració i no una gira. "És millor perquè no hi ha tants viatges i d'aquesta manera tens més temps per treballar en un lloc ideal com Saint George's Park, amb grans instal·lacions, magnífics camps d'entrenament i molt bona temperatura. Fer dobles sessions de matí i tarda ens beneficia", ha explicat. 

Notícies relacionades

El jugador també s'ha mostrat optimista respecte a la temporada que pot fer l'equip. "Hi segueix havent una base molt sòlida, amb jugadors que fa molts anys que estan junts. És veritat que hi ha moltes incorporacions, però mirarem d'adaptar-nos com més aviat millor". No obstant, tampoc veu l'equip iniciant un cicle com el de fa sis anys. "No sé si tornarà una època tan bona com la de [Pep] Guardiola, hi ha equip i la mateixa filosofia, però serà molt difícil", ha reconegut.

De moment, acaba de començar l''era Luis Enrique', un entrenador que Pedro coneix molt bé de la seva etapa al Barça B. "Segueix sent el mateix tècnic. Li agrada entrenar el físic i de forma molt intensa. És la mateixa filosofia que en el filial". Aquest dimecres, l'equip descansa a la tarda, primer dia en què només s'entrenarà al matí, cosa que els jugadors aprofitaran per desconnectar. "Jo dormiré, perquè les dobles sessions són esgotadores, i després jugaré a ping-pong, el billar o faré piscina, però bàsicament descansaré", ha detallat.