L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Rakitic: "Un equip no són només tres jugadors"

L'internacional croat valora la importància del bloc per sobre de les individualitats i destaca que pot jugar de migcentre o centrecampista ofensiu

1
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / Saint George Park (Enviat especial)

Poc més d'una setmana fa que Ivan Rakitic ha arribat al Barça i ja ha constatat la gran qualitat de la plantilla. "Aquí també es juga a futbol com en el Sevilla, però el nivell és molt més alt i també l'exigència", ha destacat el centrecampista blaugrana després del segon dia d'entrenament a Saint George Park.

L'internacional croat ha assegurat que està "disfrutant molt de cada entrenament", que té la il·lusió de conquistar títols --"no m'agrada perdre en res", ha revelat-- i que jugarà on li vagi millor a l'equip. "Al Sevilla, al principi, vaig començar jugant de pivot defensiu i també amb Croàcia en el Mundial del Brasil, però després em van col·locar en una posició més ofensiva. Tant me fa, disfruto jugant on li vagi millor a l'equip".

Quan li han preguntat si el Barça és favorit a guanyar-ho tot pel fet de tenir una davantera única al món (Messi, Neymar Suárez), ha manifestat: "Són grans jugadors, els millors del món, però un equip no són només tres futbolistes. L'important és formar un bloc per guanyar títols".

El mestre Xavi

Notícies relacionades

Rakitic no considera que sigui un problema que hi hagi tants centrecampistes a la plantilla. I encara menys que s'hagi quedat Xavi. "És una notícia fenomenal per a l'equip ja que és un símbol del club. Jugar i entrenar-se al seu costat és espectacular. No havia sigut mai company seu, però veig el Xavi molt ficat en tots els entrenaments. Aprenc molt d'ell", ha afirmat.

Aprèn de Xavi i a la vegada fa de 'germà gran' de Halilovic, la jove perla croata que no se separa del seu compatriota. "Intento ajudar-lo i que es trobi més còmode. Encara que també per a mi és un canvi, jo ja conec més jugadors, per haver-me enfrontat a ells, i també domino l'idioma", ha explicat el jugador, que té clar que Halilovic pot triomfar en un futur en el primer equip del Barça. "Té una gran velocitat, un bon un contra un, i un excel·lent desplaçament de la pilota. És veritat que sembla petit, però és molt difícil robar-li la pilota i tombar-lo", ha dit.