LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Mathieu: "Ara em sento més còmode de central"

"El preu de 20 milions està en una situació de mercat normal i correcta", diu Zubizarreta

Espero aportar el màxim possible, afirma el jugador francès, feliç i orgullós, després de fitxar pel Barça. / FC BARCELONA / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / Barcelona

Jérémy Mathieu es mostrat "feliç i orgullós" en la seva presentació amb el Barça al Camp Nou. El seu fitxatge pel club blaugrana el considera la culminació de la seva carrera, "el premi a tot l'esforç" de molts anys, ha dit el defensa, que farà 31 anys el 29 d'octubre. El jugador francès, que ha costat 20 milions d'euros, lluirà el dorsal 24 i tindrà una clàusula de 50 milions.

"El Barça és el club més gran del món. És un plaer ser aquí, espero aportar el màxim possible", ha afirmat el defensa francès, que té molt clar el lloc que ve a ocupar al Barça. "Ara em sento més còmode de central, vinc aquí per jugar de central. Luis Enrique em va donar molta confiança quan vaig parlar amb ell", ha explicat Mathieu, que es veu "en el millor moment" de la seva carrera.

Pla de negoci

El defensa, partidari de defensar amb marcatge a l'home abans que en zona, ha comentat el que va sentir quan va saber que el Barça s'interessava per ell. "Tan bon punt vaig saber que em volia, vaig fer tot el possible per venir". En aquest sentit, el director esportiu, Andoni Zubizarreta, ha destacat la "determinació" del futbolista per assumir "el repte de jugar de central" al Barça. "És un excel·lent jugador de futbol", ha subratllat.

Zubizarreta s'ha referit als 20 milions que ha costat el reforç. "El preu està en una situació de mercat normal i correcta. Dins del nostre pla de negoci estem molt bé". El director esportiu ha destacat les condicions de Mathieu: "coneix bé el joc tàctic, té bona sortida de pilota, competeix bé, té contundència qualitat, és capaç de jugar amb aquest risc de tenir molts metres darrere, amb les condicions físiques i el pòsit de saber de què va això. Ens donarà polivalència i intensitat".

Crítiques i planificació

Notícies relacionades

La compra de Mathieu ha generat un debat per l'elevat preu d'un jugador amb més de 30 anys. "Entenc l'exigència que té ser al Barcelona, des del primer any que vaig jugar i no em van fer un gol en la primera volta i em seguien exigint. Sé d'on venim i el passat recent, però no acostumo a guiar-me per les crítiques", ha reflexionat Zubizarreta, que s'ha felicitat per la continuïtat de Xavi. "Sempre sumarà", ha remarcat.

El dirigent no ha descartat l'arribada de més reforços, encara que no ha estat gaire concret. "Sempre treballarem per tenir el millor equip possible. Ja tenim un central esquerre, de moment en disfrutem i ja veurem. Fins al 31 d'agost hi ha temps perquè passin coses a la plantilla, per intentar millorar", ha manifestat Zubi.