RESSACA DE LA FINAL DE COPA DEL REI

El Barça, en caiguda total

L'equip blaugrana s'ensorra en una crisi sense precedents després de la setmana tràgica

Els jugadors del Barcelona arriben amb cares llargues després del partit. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / Barcelona

En una setmana, el Barça ha perdut alguna cosa més que dos títols (Champions i Copa del Rei). Ha perdut la credibilitat d'un equip que havia viscut instal·lat a dalt de tot de l'èxit amb quatre anys irrepetibles amb Guardiola fins a convertir-lo en un model de referència. Ara, després de ser eliminat per l'Atlètic a Europa, amb el suïcidi a la Lliga de Granada i amb la derrota copera amb el Madrid, el Barcelona s'acosta al precipici. No hi ha res. En una setmana ho ha perdut tot. I s'ha ensorrat en una crisi sense precedents que compromet l'estabilitat del club.

Notícies relacionades

Sense precedents perquè el club està lligat de mans de cara al futur ja que la FIFA li prohibeix fitxar pel veto imposat després de saltar-se la normativa en el fitxatge de menors de 18 anys. Sense precedents perquè el president més votat de la història (Sandro Rosell) va abandonar el càrrec a corre-cuita, fugint a mig mandat cremat pel 'cas Neymar'. Sense precedents perquè s'està dubtant fins i tot de la seva gran estrella, Leo Messi, que s'ha consumit en aquesta setmana tràgica ja que no ha pogut marcar ni un gol a l'Atlètic, ni al Granada ni tampoc al Madrid.

Sense precedents viu aquesta situació el Barcelona perquè ha de regenerar un equip en un estiu en què la FIFA no li deixa fer-ho, a més d'assumir el canvi de lideratge a la banqueta. Tata Martino va venir "com un paracaigudista", segons la seva pròpia definició, i potser aquest estiu tornarà a Rosario, a casa seva, a l'Argentina, sense saber realment on ha estat. I encara amb el paracaigudes posat. Ara, amb la Lliga més lluny que mai, el Barcelona s'ha submergit en un complex laberint al qual no troba sortida.