Anàlisi

Mourinho i els enemics d'Obama

2
Es llegeix en minuts
Inocencio Arias
Inocencio Arias

Exambaixador d'Espanya a l'ONU

ver +

El president Barack Obama ha hagut de treure de nou a la llum la seva partida de naixement perquè un sector dels seus enemics ha difós amb eficàcia que no havia nascut als Estats Units de manera que, davant el que estableix la Constitució, la seva elecció hauria estat il·legal. Els partidaris d'aquesta insensata teoria conspiratòria han tingut un cert èxit. Un 60% dels que políticament es consideren republicans creuen que l'afirmació és certa.

Que Obama hagi de mostrar documents fefaents no canviarà l'opinió de molts dubtosos. El que vol obstinar-se amb una cosa, encara que no tingui excessiu fonament, segueix tossut amb la seva teoria misteriosa i rebuscada.

A l'entrenador del Madrid li passa una cosa així. No seré jo qui li discuteixi que l'expulsió de Pepe va ser excessiva i, afegeixo, si hagués passat el contrari, si Alves hagués estat enviat a la dutxa per una acció semblant, hi hauria hagut un aixecament d'escuts, tenyits de victimisme, en la gairebé totalitat dels aficionats culers.

Ara bé, d'aquí a afirmar o insinuar que al Barça li van regalar el partit o que no es va merèixer guanyar l'altra Copa, hi ha un abisme que no s'hauria de permetre. Dir que el Barcelona té un tracte de favor d'organismes europeus és una bajanada semblant a la de sostenir que Franco li preparava el terreny al Reial Madrid de Di Stéfano. Són dues bestieses similars. El Reial de l'època era el millor equip d'Europa com el Barça ho és actualment i, a desgrat meu, ho pot continuar sent.

Crec que ho he escrit aquí. El Barcelona té un conjunt superior al Madrid i, a més, millors individualitats. Veure Messi i Ronaldo al llarg de mitja dotzena de tardes és eloqüent. El portuguès, tot i ser un superclasse, és inferior a l'argentí, entre altres coses és infinitament més egoista al camp, i això es paga.

Notícies relacionades

Mourinho és un gran entrenador, però s'ofusca en les seves explicacions. ¿Per què havia de guanyar amb Pepe si en els 60 minuts que aquest va estar al camp, el Madrid resultava inferior al seu rival? ¿Per què el Madrid juga al seu camp defensivament contra el Barcelona? Imagino que deu ser pel convenciment que el Barça actual és intractable, és a dir que és superior. Confiar sistemàticament en una escapada de Cristiano Ronaldo no funciona sempre.

El problema que tenen els blancs és aclarir si la victòria de la Copa a València va ser un miratge i la derrota de dimecres al Bernabéu és la pura i mesquina realitat. Aquesta temporada el míster lusità ha esgarrapat in extremis en la pròrroga un trofeu que li ha servit per tapar-se una part de les vergonyes. No estic segur que l'afició blanca resisteixi gaire temps amb el joc defensiu contra un gran i sense títols. A mi no m'agrada, i si el Barça guanya la Champions pensaré que s'ho mereix.