Projecte de l’actuació

L’obra definitiva de la fuga de 180.000 litres d’aigua diaris a Badalona no acabarà fins al 2027

L’obra definitiva de la fuga de 180.000 litres d’aigua diaris a Badalona no acabarà fins al 2027

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Les obres definitives per posar fi a la coneguda fuita d’aigua de 180.000 litres diaris a la riera de Canyet, a Badalona, no culminaran fins a l’any 2027 i tindran un cost d’uns 38 milions d’euros (45 amb impostos inclosos).

Ho preveu així el projecte final de l’actuació, avançat per la SER Catalunya i que han confirmat a aquest diari fonts de l’ens Aigües Ter-Llobregat (ATL), que preveu licitar les obres durant el primer trimestre del 2024 i que comencin durant el 2025, tal com ja projectava mesos enrere l’Agència Catalana del Aigua (ACA).

El gruix de les obres es basarà a desdoblar els gairebé 7 km de canonada, cosa que suposarà generar una altra canonada paral·lela per la zona nord de Santa Coloma de Gramenet i Montcada, que al seu torn garantirà el subministrament a tres milions d’habitants mentre es talla el servei d’aigua a l’anterior durant diversos dies.

Una canalització provisional

Mentre la intervenció definitiva no arriba, Badalona suporta provisionalment el seu particular «atemptat mediambiental» local, en paraules de l’alcalde, Xavier García Albiol (PP), amb una canalització cap al dipòsit de Montigalà que el mateix Albiol va presentar el mes d’octubre.

Notícies relacionades

Tal com va avançar aquest diari, no obstant, la canalització prevista s’ha vist alentida per la troballa de dues noves fugues, de les quals ja n’hi ha una d’arreglada, segons fonts municipals de l’Ajuntament de Badalona.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO Badalona

Temes:

Badalona