Moratòria de multes

Albiol calma les aigües de la ‘frenada’ a la ZBE demanant per carta una reunió a la ministra Ribera

La C-31, al seu pas per Badalona, on regeix la limitació de 80 km/h.

La C-31, al seu pas per Badalona, on regeix la limitació de 80 km/h. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

L’Ajuntament de Badalona obre una via a l’entesa amb el Govern d’Espanya a propòsit de l’anunci de l’alcalde Albiol d’aprovar una moratòria de tres anys a l’aplicació de sancions per la zona de baixes emissions al seu pas per Badalona.

L’alcalde Albiol ha enviat una carta a Teresa Ribera, ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, per agendar definitivament una reunió entre les dues administracions. Una reunió que hauria de servir per acostar unes postures molt distants, una cosa que s’havia evidenciat després que el Govern plantegés la idea de portar als tribunals la decisió de l’alcalde popular, així com després que la ministra Teresa Ribera posés sobre la taula l’opció de retirar a l’Ajuntament de Badalona la subvenció de 2,5 milions d’euros facilitada per posar en marxa la implantació de la ZBE a Badalona.

Notícies relacionades

Els temps manen, i del que pugui tardar el ministeri a respondre a la petició de l’Ajuntament de Badalona es podria desprendre que la votació en el Ple municipal de la moratòria no es produís aquest setembre, sinó en el pròxim ple, a l’octubre. En tot cas, fonts municipals asseguren a EL PERIÓDICO que encara s’està a temps per incloure la votació en el ple d’aquest mes. Ja sigui al setembre o a l’octubre, el que és clar és que la votació tirarà endavant quan tingui lloc, ja que el Ple municipal presenta una àmplia majoria absoluta del PP d’Albiol (18 regidors enfront els 9 de tota l’oposició).

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO Badalona