Segons la consultora immobiliària Gloval

La vivenda s’encareix a l’àrea metropolitana el doble que a Barcelona

Badalona registra un creixement trimestral del 6,6%, tres vegades més alt que la mitjana de la perifèria barcelonina

CONTEXT | El preu del lloguer ja puja més a l’àrea metropolitana que a Barcelona

La vivenda s’encareix a l’àrea metropolitana el doble que a Barcelona

LITUS PEDRAGOSA

1
Es llegeix en minuts
EFE

El preu de la vivenda es va incrementar un 4,7% de mitjana a l’àrea metropolitana de Barcelona, fins als 2.640 euros/m2, en el segon trimestre del 2023 respecte a un any abans, una pujada per sobre de l’experimentada per la capital catalana, que es va quedar en el 2,3%, fins als 3.805 euros/m2.

Aquests són algunes de les dades més destacades que apareixen al Baròmetre del Mercat Residencial de la consultora immobiliària Gloval, fet públic aquest dilluns i que monitoritza els preus dels mercats residencials de Madrid i Barcelona i de les seves àrees metropolitanes.

De fet, tots els municipis de la perifèria barcelonina mostren creixements positius del preu de la vivenda en taxa interanual, mentre que també s’aprecien pujades generalitzades en el segon trimestre en comparació amb el primer, amb l’excepció de Cerdanyola del Vallès. El fenomen és anàleg al que ja va radiografiar EL PERIÓDICO respecte al lloguer: el preu de l’arrendament també puja ja més a l’àrea metropolitana que a Barcelona.

Així, els preus han retrocedit un 2,1% a Cerdanyola, quan la mitjana de pujada trimestral a l’àrea metropolitana és del 2,6%.

Badalona, més creixement trimestral

El cas que més crida l’atenció és el de Badalona, que registra un creixement trimestral dels preus de la vivenda del 6,6%, tres vegades més alt que la mitjana de la perifèria barcelonina.

La capital catalana tanca el segon trimestre amb un augment anual del 2,3% però amb una estabilització de preus en relació amb el primer trimestre, amb la qual cosa s’estanca en els 3.805 euros/m2.

La població de la perifèria barcelonina amb el preu més alt és Sant Cugat del Vallès (4.079 euros/m2), un 3,6% més que fa un any i un 0,3% més que el trimestre anterior.

Notícies relacionades

La segueixen, per ordre, Barcelona, Sant Just Desvern (3.697 euros/m2 i un 1,1% més), Esplugues de Llobregat (3.143 euros/m2 i 14,5% més), Sant Joan Despí (2.728 euros/m2 i 5,1% més), el Prat de Llobregat (2.492 euros/m2 i 5% més) i l’Hospitalet de LLobregat (2.384 euros/m2 i 3,6% més).

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona

Temes:

Vivenda