Del 20 al 29 d’octubre

El festival de curtmetratges Filmets de Badalona projectarà un documental sobre Ucraïna en la seva inauguració

Carla Simón, Venus d’Honor en l’edició 49 del prestigiós certamen

Més de 200 curtmetratges competeixen en el Filmets Badalona Film Festival 2022

El festival de curtmetratges Filmets de Badalona projectarà un documental sobre Ucraïna en la seva inauguració

FILMETS BADALONA FILM FESTIVAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Filmets Badalona Film Festival escalfa motors per a la seva 49 edició, que tindrà lloc entre el 20 i el 29 d’octubre. Per ara, els responsables del festival han donat alguns detalls sobre la sessió inaugural. Es projectarà el documental ‘Liturgy of anti-tank obstacles’, de Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk, sobre la realitat quotidiana de la guerra a Ucraïna.

El curtmetratge és una coproducció dels Estats Units i Ucraïna i està apadrinat per Daniel Lombroso, del departament videogràfic de ‘The New Yorker’. En els 12 minuts de durada, la peça explica com a l’oest del país els escultors d’estàtues religioses es reciclen construint obstacles antitancs, segons ha explicat l’organització del festival aquesta setmana.

També es coneix ja el cartell de la 49 edició. Obra de l’alumna d’Il·lustració de l’escola Gargallo de BadalonaYvonne Menetray, el cartell busca destacar la diversitat de la societat actual, «concretada tant en els curtmetratges que es projectaran en el Filmets com en els espectadors que assisteixen al festival», asseguren els organitzadors.

Carla Simón, Venus d’Honor

A més, la Venus d’Honor del festival serà aquest any per a la directora Carla Simón. El guardó li serà entregat durant la mateixa sessió inaugural, a les 21 hores de la nit del divendres 20 d’octubre, en el Teatre Zorrilla de Badalona. El festival busca reconèixer la trajectòria professional de Simón, que va rebre el Premi Nacional de Cine 2023 el mes de juny.

Notícies relacionades

De fet, la relació entre la cineasta i el festival es remunta anys enrere. El 2015, el curt ‘Las pequeñas cosas’, dirigit per l’homenatjada, es va emportar la Venus al Millor Curt. Més tard, el 2016, Simón va presentar a la secció oficial del Filmets el curtmetratge ‘Después también’. L’any següent, la seva obra ‘Correspondència’, pel·lícula en què apareixen alguns dels familiars de Simón que viuen a Badalona, va obrir el festival.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO de Badalona