Agressions entre menors

Violacions al Màgic Badalona: la Plataforma 25N proposa a Albiol un pla d’actuació integral contra la violència sexual

Violacions al Màgic Badalona: la Plataforma 25N proposa a Albiol un pla d’actuació integral contra la violència sexual

ALBERT HERNÀNDEZ / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Plataforma 25N ha presentat aquest dilluns un pla d’actuació integral contra la violència sexual, perquè el coordini l’Ajuntament de Badalona. La voluntat d’aquesta iniciativa és treballar en coordinació amb el consistori, els cossos de seguretat, les entitats escolars i jurídiques, i altres actors socials de la ciutat.

La proposta arriba dies després que l’alcaldeAlbiol es reunís amb el consellerCampuzano per tractar la mateixa problemàtica, els casos d’agressions sexuals (tres al centre comercial Màgic Badalona) que s’han conegut els últims mesos. Una reunió de la qual es va destil·lar la intenció de la Generalitat i el consistori de rescatar el Consorci Badalona Sud, ampliar-lo i dotar-lo de recursos per prevenir noves agressions sexuals entre menors.

Entre altres mesures, el pla proposat per la Plataforma 25N preveu la instal·lació de punts lila al barri de Sant Roc i als centres comercials de la ciutat. En general, es tracta de propostes en la línia de la formació, l’orientació i la prevenció per evitar agressions sexuals, sobretot entre menors. Per a això, l’entitat explica que treballa en l’elaboració d’un protocol que l’ajuntament haurà de dotar de recursos econòmics.

Durant la roda de premsa de presentació del pla, les portaveus de la plataforma han assegurat que «la preocupació dels ciutadans i els treballadors és de primer ordre». A més, han assenyalat la necessitat de crear un consell que coordini les actuacions per treballar en la formació en perspectiva de gènere dels agents implicats: «Sabem que només podrem solucionar aquest problema si estem dins d’un consell que porti a terme mesures per lluitar contra la violència masclista». «Ens és igual el color del consistori, el que volem és que hi hagi recursos», han sentenciat.

Notícies relacionades

Aquesta plataforma, formada pels sindicats UGT i CCOO, la Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) i la Federació de Dones de Badalona, es reunirà, abans d’acabar el mes de juny, amb la regidora de Gent Gran, Feminisme i LGTBIQ+ i Diversitat Funcional, Florencia Badia. A més, es convocarà un consell de les dones extraordinari, durant el qual s’anunciaran noves mesures de prevenció contra les violències sexuals.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO Badalona.

Temes:

Badalona