‘No esteu soles’ exigeix inversions «dràstiques» per a les víctimes de violacions a Badalona

‘No esteu soles’ exigeix inversions «dràstiques» per a les víctimes de violacions a Badalona

ACN

3
Es llegeix en minuts
ACN

El moviment ‘No esteu soles’, sorgit arran de les violacions al centre comercial Màgic de Badalona, reclama al nou govern de la ciutat que inverteixi «dràsticament» a atendre les víctimes d’agressions sexuals. «Estem fartes de paraules buides», afirma la portaveu Teresa Prados, que lamenta que l’ajuntament ha tingut les víctimes «abandonades».

El col·lectiu preveu exposar aquestes peticions dirigides al govern entrant a través d’una concentració a la plaça de la Vila de Badalona a les 19.00 h i un acte aquest dijous al Centre Cultural l’Escorxador. Hi participaran el Comitè de Mares contra la Violència Sexual a Badalona i el moviment Lliures i Combatives, així com membres de la comunitat educativa i dels Serveis Socials. «Volem demostrar que la manifestació del 29 d’abril va ser un primer pas, i que la lluita continua», assenyala Prados.

«Si de debò volen acabar amb aquesta xacra, que ho demostrin amb fets», afegeix. Prados, que expressa «tota la solidaritat» cap a la víctima de dissabte passat, demana al govern entrant que millori els recursos dels Serveis Socials i dels equips SIAD, que posi en marxa equips d’atenció a la violència masclista i LGTBI-fòbica a tots els centres educatius i més recursos en educació sexual.

Prados lamenta el succés de dissabte passat, que assegura que «remou» les vivències de les altres cinc noies i nenes víctimes de violacions grupals que hi ha hagut des de finals de l’any passat a Badalona. Una d’elles és la seva filla. «Estem veient com la impunitat de la cova del Màgic ha sortit del centre comercial i ocupa tots els carrers i espais de la ciutat», assegura aquesta mare, que lamenta que «ningú fa res» per frenar-ho.

Prados recorda que el moviment ‘No esteu soles’ va néixer per «denunciar» aquests fets, juntament amb el Comitè de Mares contra la violència sexual a Badalona. La plataforma acusa l’alcalde en funcions Rubén Guijarro (PSC) d’haver «donat l’esquena» a les víctimes i «blanquejar» els interessos del centre comercial.

Crítica a la política local

El col·lectiu feminista vincula les sis agressions sexuals a diferents punts de la ciutat amb els canvis de govern constants en els quals ha estat immersa la ciutat els últims anys. «Aquí han fallat anys i anys de governs que han mirat cap a una altra banda mentre només pensaven en els seus beneficis i oblidaven els barris obrers», etziba Prados.

Prados demana mesures preventives i reactives per aturar el degoteig de violacions. Defensa la importància d’incorporar una assignatura d’educació sexual al currículum educatiu «perquè els alumnes aprenguin que el porno no és sexe, i que el sexe ha de ser consentit, basat en relacions sanes». «Però es necessiten recursos i gent formada, i actuar ja», ressalta.

Notícies relacionades

A part de treballar la prevenció, demana una millora transversal en consideració a les víctimes. Considera que és necessari incrementar els equips de Serveis Socials, els Serveis d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) i desplegar una xarxa d’equips d’atenció a la violència masclista i LGTBI-fòbica a tots els centres educatius. Prados transmet aquesta petició al futur govern liderat pel Xavier García Albiol (PP), si bé es mostra escèptica «perquè ja van estar a l’ajuntament i van demostrar que les dones no són la seva prioritat».

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona.