Els Mossos faran una reunió extraordinària per abordar les violacions a Badalona

Els Mossos faran una reunió extraordinària per abordar les violacions a Badalona

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra faran aquest dijous una reunió extraordinària per abordar els últims casos de violacions grupals entre menors a Badalona. En concret, es reunirà la Taula Operativa Regional de la Regió Metropolitana Nord, que analitzarà la situació i prendrà, si així ho considera, mesures preventives en l’àmbit policial. Aquestes taules a nivell regional es reuneixen cada mes, però davant les últimes informacions sobre més agressions sexuals a Badalona s’ha decidit celebrar una trobada excepcional.

La reunió coincideix, a més, amb un ple extraordinari de l’Ajuntament de Badalona i unareunió entre consistori i Generalitat, en la qual participaran els departaments de Salut, Igualtat i Feminismes, Drets Socials i Educació, a més dels Mossos.

El Pla de Violències Sexuals va establir l’entrada en funcionament del Gabinet de Violències Sexuals, un gabinet que està a la mateixa altura que el Gabinet Antiterrorista i que es reuneix de forma periòdica amb els màxims comandaments del cos, sota el lideratge del comissari en cap, Eduard Sallent, i en ocasions del mateix conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

D’aquest gabinet depenen taules de seguiment de violències sexuals, que es reuneixen mensualment. N’hi ha de territorials (les Taules Operatives Regionals) i també la taula dels Serveis Centrals, que aborda el fenomen de forma més general.

Augment de les denúncies

Les denúncies per violències sexuals han augmentat gairebé un 20% a Catalunya el primer quadrimestre del 2023 respecte al mateix període de l’any passat. Més del 12% dels autors investigats són menors i un 38% de les víctimes també ho són. Es calcula que del total d’agressions, un 4% són grupals.

Notícies relacionades

Al marge de les iniciatives en l’àmbit policial que puguin sorgir, de la trobada poden sortir altres mesures més transversals que es traslladaran als estaments que corresponguin.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona.