Albiol demanarà al Congrés poder perseguir penalment els menors de 14 anys que violin

Albiol demanarà al Congrés poder perseguir penalment els menors de 14 anys que violin

ALBERT SEGURA / ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

Xavier García Albiol ha apostat per modificar la llei del menor per rebaixar l’edat penal després de l’última violació múltiple a Badalona, que hauria tingut lloc dissabte en un descampat pròxim a la platja. El cap de llista del PP i futur alcalde del municipi ha advertit que la legislació actual «no reflecteix l’evolució que ha experimentat la societat els últims anys» i «està plantejada d’acord amb una mentalitat que ja no existeix». Albiol ha criticat que els joves que cometen aquests fets delictius no siguin castigats i ha dit que «hi ha d’haver un punt intermedi» entre una multa i la presó.

Així, Albiol ha lamentat l’última agressió sexual registrada a la ciutat i ha reconegut que Badalona es troba immersa en una «dinàmica molt negativa» que està provocant un fort impacte en la ciutadania. S’ha mostrat convençut que els ajuntaments no s’han de «resignar» i ha dit que a partir del 17 de juny, quan assumirà l’alcaldia de Badalona, començarà a treballar en tres direccions. Ho ha dit en una entrevista a l’emissora ‘RAC-1’, en la qual ha proposat crear una comissió al Congrés per abordar aquesta qüestió i s’ha ofert a comparèixer-hi.

Acusació popular

D’una banda, tal com ja ha manifestat l’equip de govern actual, ha reiterat que el consistori es personarà com a acusació popular de l’última violació múltiple ocorreguda a la població. A més, ha dit que al setembre iniciarà una campanya per formar i sensibilitzar els joves en escoles i zones d’oci. «No serà només una acció basada a repartir díptics informatius, sinó que es farà conjuntament amb els centres educatius i tindrà per objectiu fer recapacitar els joves perquè entenguin que certes dinàmiques que s’estan adoptant són una barbaritat», ha indicat.

La tercera proposta, que Albiol preveu poder tirar endavant una vegada es constitueixin les noves corts generals, passa per crear una comissió al Congrés per abordar la revisió de la llei del menor perquè les persones de menys de 14 anys que cometin una violació «assumeixin les responsabilitats que els corresponen». El popular ha dit que aquests canvis no es reflecteixen en les lleis perquè «estan plantejades sota una mentalitat que ja no existeix». Per tot això ha defensat replantejar-la i obrir un debat en aquesta direcció.

«Dinàmica de l’absoluta llibertat»

«Estem caient en una dinàmica de llibertat absoluta per fer el que et doni la gana», ha afirmat Albiol. També ha assegurat que s’ha d’actuar «de manera immediata». Alhora, ha valorat que no pot ser que un menor que ha participat en una violació quedi impune. «Al seu pare li posaran una multa i ja està i això no pot ser. No es pot ficar un noi de 12 anys a la presó, però tampoc pot ser que estigui lliure pel carrer», ha assenyalat.

Notícies relacionades

Per acabar, Albiol ha comentat que els presumptes autors dels fets són joves del barri de Sant Roc de Badalona. Així, ha recordat que «l’escola pública d’aquest barri té un absentisme entre els nens i les nenes de 13, 14 i 15 anys que voreja el 40% i el 50%». Albiol ha demanat que s’abordi aquesta problemàtica i que el Govern central es posicioni sobre aquesta qüestió.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona.